Aamiaismuffinit

Aamiaismuffinit

Suolaiset muffinssit ovat vaihtelua aamiaissämpylöille, toki muffinit maistuvat välipalana tai illalla, esim. maidon tai teen kanssa.  Mikäli kaikki aamiaismuffinit eivät tule syödyksi heti, pakasta osa ja sulata juuri ennen syömistä mikroaaltouunissa. Sutu Markkanen, Kimmo Vehviläinen ja Arja Elina Laine valmistivat Aamiaismuffineita Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012, katso video alta.

noin 10 - 15 kpl
3dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
dlMyllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
1tlhienonnettua mustapippuria
1-2rklhienonnettua tuoretta rosmariinia
tlsuolaa)
150gsavukinkkua tai meetvurstia
1punasipuli
100gaurinkokuivattuja tomaatteja
1dlaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
200gmaitorahkaa (1 tlk)
1dlmaustamatonta jogurttia
1tlsoodaa
2munaa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Suikaloi kinkku, sipuli ja tomaatit. Paahda sipulit. Lisää ne taikinaan ja samaten kaikki muut aineet sekaan. Lusikoi taikina isoihin muffinivuokiin tai -pellille (voitele tarvittaessa) ja paista 200-asteisen uunin toisiksi alimmalla tasolla 15-25 min muffinien koosta riippuen.

VINKKI: Savukinkun tilalle käyvät muutkin savunmakuiset tuotteet: savukalat, savustettu kalkkuna tai savujuustokuutiot.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (3)

Voiko nämä toteuttaa ilman kananmunaa, onko joku testannut?
Yhden kananmunan voi korvata esim. 1 dl peruna-, bataatti- tai muuta kasvissosetta tai 1 rkl soijajauhoja sekoitettuna 2 rkl nestettä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tein näitä pari päivää sitten, ja näistä tuli aivan ihania! Jätin aurinkokuivatut tomaatit kuitenkin pois, sillä meidän Viljami ei niistä tykkää. Näitä voi soveltaa mainiosti myös lapseni Maken tarpeisiin, hän kun ei esim. tykkää meetvurstista.