• Suolaiset muffinssit ovat vaihtelua aamiaissämpylöille, toki muffinit maistuvat välipalana tai illalla, esim. maidon tai teen kanssa. 
  • Mikäli kaikki aamiaismuffinit eivät tule syödyksi heti, pakasta osa ja sulata juuri ennen syömistä mikroaaltouunissa.
  • Sutu Markkanen, Kimmo Vehviläinen ja Arja Elina Laine valmistivat Aamiaismuffineita Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012, katso video alta.

Ainekset noin 10 - 15 kpl annosta

1
tl
hienonnettua mustapippuria
1-2
rkl
hienonnettua tuoretta rosmariinia
tl
suolaa)
150
g
savukinkkua tai meetvurstia
1
punasipuli
100
g
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
dl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
200
g
maitorahkaa (1 tlk)
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
soodaa
2
munaa

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Suikaloi kinkku, sipuli ja tomaatit. Paahda sipulit. Lisää ne taikinaan ja samaten kaikki muut aineet sekaan.

  2. Lusikoi taikina isoihin muffinivuokiin tai -pellille (voitele tarvittaessa) ja paista 200-asteisen uunin toisiksi alimmalla tasolla 15-25 min muffinien koosta riippuen.

VINKKI: Savukinkun tilalle käyvät muutkin savunmakuiset tuotteet: savukalat, savustettu kalkkuna tai savujuustokuutiot.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

12 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.