Joulun herkulliset rosollipasteijat

Rosollipasteijat

Rosolli kuuluu monen joulupöytään niin pikkujouluissa kuin ihan jouluaattona ja joulupäivänäkin. Koska usein joulupöydät notkuvat ruoasta, saattaa myös rosollia jäädä yli. Tässä alla on resepti, johon voit hyödyntää juuri tuon yli jääneen rosollin.

Rosolli sisältää yleensä punajuurta, porkkanaa, perunaa, maustekurkkua, omenaa ja sipulia. Näissä pasteijoissa rosollin joukkoon on lisätty vielä puuroriisiä perunan sijaan. Katso alta ohje vielä lisäkeriisin keittämiseen. Punajuuri värjää riisin täytteessä kauniin pinkiksi, joten nämä pasteijat ovat sisältä todella kauniin värisiä. Pasteijat maistuvat vaikka keittoruoan lisäkkeenä tai uudenvuoden yöpalana.

Kuvan pasteijoissa on käytetty voista tehtyä Myllyn Paras Voitaikinaa levyinä, mutta voit erinomaisesti käyttää myös vegaanista Myllyn Paras Lehtitaikinaa tai Myllyn Paras Torttutaikinaa. Jättämällä kananmunan pois reseptistä, saat näistä pasteijoista vegaanisia Lehtitaikinaa tai Torttutaikinaa käyttämällä.

Katso alta resepti, ja loihdi joulupöydän herkuista maukkaat pasteijat!

Rosollipasteijat

(10 kpl)

1 pkt (500 g) Myllyn Paras Voitaikinaa,

TAI Myllyn Paras Torttutaikinaa 

TAI Myllyn Paras Lehtitaikinaa levyinä

Täyte:

noin 1-1 ½ dl keitettyä Myllyn Paras Puuroriisiä

noin 200 g rosollia

1 kananmuna

Ota valitsemasi taikinapaketti pakastimesta huoneenlämpöön noin tuntia ennen pasteijoiden valmistamista. Voit nopeuttaa niiden sulamista ottamalla ne pois paketista ja levittämällä leivinpaperin päälle.

Sekoita keitetty ja jäähdytetty puuroriisi sekä rosolli keskenään. Halutessasi riko kananmuna lasissa, sekoita haarukalla ja lisää kananmunasta noin puolet täytteen joukkoon. Sekoita ainekset sekaisin.

Leikkaa sulaneet taikinalevyt puoliksi ja kauli levyjä hieman. Huomioi kuitenkin, että muoto pysyy neliönä. Näin saat mahdutettua täytettä hieman runsaammin pasteijoiden sisään. Lusikoi reilu ruokalusikallinen täytettä keskelle jokaista taikinapalaa. Nipistä reunat tiukasti kiinni. Voit hieman kostuttaa vedellä saumakohtaa ennen niiden yhdistämistä, jotta saumat pysyvät mahdollisimman hyvin kiinni myös paiston aikana.

Voitele pasteijat lopulla kananmunalla päältä ja tee halutessasi muutamia reikiä pasteijan pinnalle.

Paista pasteijoita 225 uunissa noin 15-20 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat kypsiä. Kun pasteijat ovat saaneet kauniin värin pintaan ja ovat kypsiä, ota ne pois uunista. Pasteijat voi herkutella lämpiminä tai jäähtyneinä.

Lisäkeriisin keittäminen puuroriisistä

noin 3 dl vettä

½ dl Myllyn Paras Puuroriisiä

(suolaa)

Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Lisää veden joukkoon riisit ja ripaus suolaa. Keitä riisiä vedessä noin viidentoista minuutin ajan. Valuta ylimääräinen vesi pois siivilässä.

Sesonki:

Plain text

  • Et voi lisätä HTML-tageja.
  • Verkko- ja sähköposti-osoitteet muuttuvat linkeiksi automaattisesti.
  • Pitkät lauseet rivittyvät automaattisesti.