Keitä Myllyn Paras Makaroneja suolalla maustetussa vedessä n. 8min. Keitä herne-maissi-paprika seos makaronin seassa. Valuta siivilän läpi, siirrä kulhoon ja anna hetki jäähtyä.
Kuori omena ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kuutio myös palvikinkku.
Lisää jäähtyneen makaronin sekaan kaikki loput aineet ja sekoita.
Tämä on periaatteessa sama ohje, jota äitini käytti jo 70-luvulla, mutta puuttuu etikan maku ja maustekurkku.
Itse käytän näitä kahta ohjeessani, koska salaatin idea on juuri se ihana etikkainen maku. Kermaviilikastike etikalla, suolalla ja sokerilla maustettuna.
Ja samantyyppistä salaattia hän teki myös balkaninmakkarasta. Nostalginen olo.
Tätä olen tehnyt jo 80-luvulta lähtien...muistaakseni oli saunaillan salaatin nimellä Myllyn Paras -lehtisessä, jossa muistaakseni ohjeita pelkästään makarooneista...ohjetta säveltäen teen, riippuen syöjien allergioista (mm. paprika ja omena)...tähän salaattiin ei vaan kyllästy...
Kerrankin kunnollinen perusohje, jossa raaka-aineet löytyy useammastakin kodista, tai vaivattomasti lähikaupasta. Tämä on myös helppo tehdä ja makuja voi halutessaan lisätä vaikkapa omaan annokseen ja minulla sinne luiskahti hieman tuoretta chiliä, kiitos ohjeesta ja suosittelen kaikille.