Vellit

Velleihin tarvittavat määrät viljatuotteita 1 litralle nestettä (voi olla maitoa tai mehua) sekä kypsymisajat.

Myllyn Paras

-tuote

1 litralle

nestettä

tarvitaan (dl)

kypsymis-

aika (min)

hautumis-

aika (min)

Kaurahiutale

2

5

5-

Pikakaurahiutale

1

5

Iso Kaurahiutale

15

5-10

Kauralese

10

5-10

Neljän Viljan Hiutale

2

4

5

Ruishiutale

2

5

5-

Riisihiutale

2

4

5

Tattarihiutale

2

3

5

Tattarijauho

3/4

3

5

Ohrajauho

1

5

5

Hiivaleipäjauho

(=tumma vehnäjauho)

1

10

5

Grahamjauho

1

15

5

Sämpyläjauho

1

10

5

Ruisjauho

40

20

Mannasuurimo

½-3/4

10

5

Kauramannasuurimo

½-3/4

10

5

Kiehauta neste, lisää hiutaleet tai vispaa sekaan hyvin vatkaten jauhot. Anna kypsyä taulukossa oleva aika. Sekoita välillä. Anna sen jälkeen vielä hautua kannen alla ilman tehoa riittävän pitkään, jotta velli saa hyvän rakenteen. Mausta suolalla.