Trattoria da Erminio

Erkki Böckerman

Leipiä, pizzoja, pastoja ja muita italialaisen katu- ja kotikeittiön perinteisiä herkkuja muuta maailmaa unohtamatta. Monipuolisia makuja yksinkertaisista raaka-aineista. Olen noin nelikymppinen koti-isä, itseoppinut kotileipuri ja italialaisen ruokakulttuurin ystävä. Olen viimeisten vuosien aikana kasvattanut itselleni jauhopeukalon ja minulla on leiville omistettu leipäblogi osoitteessa noin65g.com

Mielestäni leipomisessa ja ruuanlaitossa on tärkeätä pitää ajatus mukana ja välttää sitä kaikkein matalinta aitaa. Herkullinen ruoka on kokonaisuus, joka koostuu monesta huolellisesti valmistetusta palasta. Tärkeintä ei ole helppous ja nopeus vaan lopputulos.

Blogia kirjoittaa Erkki Böckerman.

Herkkutattipiirakka – Crostata di Fumhi Porcini

Sienet ovat italialaisessa keittiössä hyvin arvostettu raaka-aine. Sieni on useimmiten ruokalajin keskipiste, harvemmin lisuke tai vain makua tuova komponentti. Italialaisille rakkain sieni on tietysti multasieni, eli tryffeli (tartufo), mutta myös Italiassa suhteellisen harvassa esiintyvät tatit (porcini), ovat himoituimpien sienten listan kärkipäässä.

Lue lisää
Sadonkorjuupasta

Raaka-aineiden tuoreus ja laatu on yksi tärkeimmistä asioista italialaisessa keittiössä. Satokausiajattelu on italialaisille luonteva osa jokapäiväistä ruokaostoksilla käyntiä ja ruuanlaittoa. Kotien keittiöissä valmistuu arkisia ruokia, joiden valmistamiseen käytetään sillä hetkellä parhaimmillaan olevia raaka-aineita. Katso tästä herkullisen sadonkorjuupastan resepti!

Lue lisää
Kauraiset Amerikkalaiset suklaaskonssit

Mehevillä amerikkalaisilla suklaaskonsseilla on helppo kruunata aamiainen esimerkiksi kesämökillä. Skonssien valmistelu vie suunnilleen saman ajan, kuin uunilta kestää kuumeta oikeaan lämpötilaan. Leivinjauheella kohotettavien skonssien taikina tarvitsee vain sekoittamisen ja muuhun valmisteluun kuluu vain muutama minuutti.

Lue lisää
Peltileipä

Peltileipä on helppo tapa leipoa tuoreita leipäsiä ja sämpylöitä lyhyelläkin varoitusajalla. Pellille levitettävältä taikinalta ei juuri vaadita leivän rakennetta tukevia ominaisuuksia, joten taikinan ainesosien määrien kanssa voi tarvittaessa olla hiukan suurpiirteinen. Opettelemalla ulkoa muutaman perusasian, peltileipä onnistuu sormituntumalla kaapista löytyvistä aineksista ilman reseptiäkin.

Lue lisää
Joulun suklaiset Toto-pikkuleivät

Toto on perinteinen italialainen jouluisesti maustettu suklaata ja pähkinää sisältävä pikkuleipä, jolle ei ole sitä yhtä ja ainoaa alkuperäistä reseptiä. Jokainen nonna leipoo totonsa joko perityllä tai oman kokemuksen kautta hioutuneella reseptillä, pitäen omaa ohjettaan parhaana. Neilikalla, kanelilla ja mustapippurilla maustetut pikkuleivät muistuttavat maultaan jonkin verran piparia, joten ne sopivat hyvin myös suomalaiseen jouluun.

Lue lisää

Pages