Trattoria da Erminio

Erkki Böckerman

Leipiä, pizzoja, pastoja ja muita italialaisen katu- ja kotikeittiön perinteisiä herkkuja muuta maailmaa unohtamatta. Monipuolisia makuja yksinkertaisista raaka-aineista. Olen noin nelikymppinen koti-isä, itseoppinut kotileipuri ja italialaisen ruokakulttuurin ystävä. Olen viimeisten vuosien aikana kasvattanut itselleni jauhopeukalon ja minulla on leiville omistettu leipäblogi osoitteessa noin65g.com

Mielestäni leipomisessa ja ruuanlaitossa on tärkeätä pitää ajatus mukana ja välttää sitä kaikkein matalinta aitaa. Herkullinen ruoka on kokonaisuus, joka koostuu monesta huolellisesti valmistetusta palasta. Tärkeintä ei ole helppous ja nopeus vaan lopputulos.

Blogia kirjoittaa Erkki Böckerman.

Pizzatonno

Italialainen pizza tonno eli tonnikalapizza on perinteikäs pizza, joka löytyy useimpien italialaisten pizzerioiden ruokalistalta. Pizza tonnon päätäyte on tietysti säilyketonnikala, mutta erilaisilla täyteyhdistelmillä tonnikalapizza muuntautuu uudenlaisiksi makuelämyksiksi.

Lue lisää
Ystävänpäivän suklaabiscotit

Romantiikka asuu Italiassa, sen voi nähdä taiteessa ja kulttuurissa, kuulla musiikissa ja pehmeästi pulppuavassa kielessä. Tästä rakkauden kotimaasta löytyvät myös 14. helmikuuta vietettävän Ystävänpäivän juuret. Rakkaudella itsetehdyt leipomukset on hyvä lahjavaihtoehto suklaarasialle tai kukkakimpulle, vietettiin sitten modernia ystävänpäivää tai Italialaista rakastavaisten juhlapäivää.

Lue lisää
Trattoria-tuorepuuro

Tuorepuuro on mainio päivän käynnistäjä. Edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan jätetty puurokulho ei kaipaa aamulla muuta kuin lusikkaa. Tuorepuuron peruskaava on helppo oppia ja puuron koostumusta tuunata oman maun mukaan. Tuorepuuron peruskaava on 1 dl hiutaleita + 1 dl nestettä + 1 dl massaa + 1 rkl makua.

Lue lisää
Dolci kahvi ja piirakka

Dolce tarkoittaa suomeksi käännettynä makea, ja nimensä mukaisesti italialaiset jälkiruuat ovatkin usein melko makeita. Toisaalta monet perinteisistä italialaisista jälkiruuista ovat makean lisäksi samalla myös hedelmäisen tai marjaisan raikkaita. Ei ole esimerkiksi lainkaan poikkeuksellista, että illallisen jälkiruokana tarjotaan pilkottuja hedelmiä tai hedelmistä valmistettua salaattia.

Lue lisää

Pages