Trattoria da Erminio

Erkki Böckerman

Italiassa sanotaan "A tavola non s'invecchia" suomeksi käännettynä  "Pöydässä ei vanheta". Merkityksen kera vapaasti käännettynä: "Hyvä ruoka pitää nuorena". Tätä mottoa pyrin noudattamaan aina, kun vedän kotitrattorian keittiössä esiliinani nauhat seläntaakse solmuun.

Olen neljänkymmenen paremmalle puolelle ehtinyt perheenisä, joka on jo vuosia sitten hukannut  kulinaristisen sydämensä italialaiseen keittiöön. Valmistan ruokaa käytännössä päivittäin, enimmäkseen italialaista kokoperheen kotiruokaa. Noudatan keittiössä italialaisen ruokakulttuurin filosofiaa: tuoreita, hyviä raaka-aineita ja rehellisiä makuja yhdistettynä perinteiden kunnioitukseen ja uuden kokeilemisen iloon. Ruoka ei ole minulle pelkkää ruuanlaittoa ja syömistä vaan myös perehtymistä ruokakulttuuriin, tarinoita ruokien takaa, kokeilemista ja uuden löytämistä. Italian lisäksi gastronominen kiinnostukseni suuntautuu enimmäkseen Aasiaan ja Intiaan.

Ruuanlaiton lisäksi pyörittelen keittiössä pizza- ja leipätaikinoita, joihin suhtaudun gramman tarkkuudella. Leivontaa olen harrastanut kymmenisen vuotta, joista muutaman viimeisimmän hapanjuuren kanssa.

Mielestäni leipomisessa ja ruuanlaitossa on tärkeätä pitää ajatus mukana ja välttää sitä kaikkein matalinta aitaa. Hyvä ruoka on kokonaisuus, joka koostuu monesta huolellisesti valmistetusta palasta. Tärkeintä ei ole helppous ja nopeus vaan herkullinen lopputulos.

Blogia kirjoittaa Erkki Böckerman. Hänellä on oma blogi myös osoitteessa noin65g.com

Myskikurpitsaohrarisotto

Orzotto, josta Suomessa käytetään myös suomenkieleen väännettyä kummallisen kuulloista ohratto-nimitystä, on alunperin Koillis-Italian Friuli-Venetsia Giulian alueelta kotoisin oleva ruokalaji. Orzotto on kuin risotto, jossa risottoriisi on korvattu ohrasuurimoilla. Orzottoa voi valmistaa samaan tapaan kuin risottoa, käyttäen samoja aineksia kuin erilaisissa risotoissakin.

Lue lisää
Nachopelti Kaura Tortilla Chipseistä

Saatuani käsiini Myllyn Paras kaura tortilla chips -uutuustuotteen tiesin heti, että on vain kaksi tapaa testata tuotteen toimivuus. Ensimmäinen tapa on avata pussi ja katsoa kuinka nopeasti se on tyhjä ja toinen on valmistaa koko perheen yhteinen suosikki, eli nachopelti. Pussin tyhjenemistahdin perusteella tuotteen voisi luokitella priimaksi ja nachopellissäkin chipsit keräsivät kiitosta.

Lue lisää
Pizzatonno

Italialainen pizza tonno eli tonnikalapizza on perinteikäs pizza, joka löytyy useimpien italialaisten pizzerioiden ruokalistalta. Pizza tonnon päätäyte on tietysti säilyketonnikala, mutta erilaisilla täyteyhdistelmillä tonnikalapizza muuntautuu uudenlaisiksi makuelämyksiksi.

Lue lisää

Pages