Rapsakat vohvelit kera texmex -henkisen jauhelihakastikkeen ovat oivallista bileruokaa. Jauhelihakastike kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen juhlallisuuksia, vaikka edellisenä päivänä.

Ainekset 8 vohvelia annosta

Vohvelit:
1
tl
chilijauhetta
4
dl
vettä
Kastike:
3
tl
chilijauhetta
2
tl
jauhettua maustepippuria
3
tl
juustokuminaa
1
rkl
oreganoa
3
tl
paprikajauhetta
4
tl
jauhettua kanelia
4
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
suolaa
1
dl
sokeria
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
tuore punainen chili
½
dl
tuoretta korianteria
1
dl
oliiviöljyä
4
rkl
punaviinietikkaa
5
dl
vettä
1
tlk
tomaattimurskaa
600
g
naudan jauhelihaa

Ohje

Vohvelit:

  1. Sekoita lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa homman muutamassa sekunnissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.

  2. Penslaa vohvelipannu rypsiöljyllä. Nosta kauhallinen taikinaa vohvelipannulle/raudalle ja paista rapeaksi. Pidä valmiit vohvelit lämpöisinä 80-asteisessa uunissa.

Kastike:

  1. Yhdistä kulhossa chilijauhe, maustepippuri, juustokumina, oregano, paprikajauhe, kaneli, kaakaojauhe, suola ja sokeri.

  2. Pilko sipulit, chili ja korianteri mahdollisimman hienoksi ja kuullota niitä oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää maustesekoitus ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää etikka ja anna haihtua.

  3. Lisää vesi ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää raaka jauheliha pienissä erissä ja sekoita.

  4. Anna hautua lempeällä lämmöllä ainakin tunnin ajan, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja kastike riittävän jäykkää, mutta vielä mehevää.

  5. Tarjoa kastike vohvelien kera.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.