Kuori parsasta perunakuorimaveistellä sitkeä kuori pois, aloita kuorinta n. 2 cm nupusta alaspäin. 

Poista kovat puumaiset kannat.

Voit keittää parsat erityisessä parsakattilassa tai laakeassa paistokasarissa. 

Parsoja keitetään miedolla lämmöllä, varo kypsentämästä liikaa (ei lötköksi).

Voit myös tehdä annokset valmiiksi jokaiselle ruokailijalle kylminä ja kuumentaa ne juuri ennen tarjoilua pikaisesti kuumassa uunissa.

Ainekset 3-4:lle annosta

vettä, suolaa
n.½
kg
tuoretta (vihreää) parsaa
vettä
suolaa
sokeria
Kermakastike:
4
dl
(laktoositonta) kermaa
3-4
rkl
parmesaanijuustoraastetta
½
tl
sitruunapippuria
3
rkl
maissijauhoja
Lisäksi:
3-4
rkl
parmesaanijuustoraastetta

Ohje

  1. Keitä erikseen Keltainen Kukka Makaroni pakkauksen ohjeen mukaan, 7 min. Valuta lävikössä ja kaada makaronit laakealle tarjoiluvadille tai jaa annoslautasiin matalaksi pediksi.

  2. Kuori parsat makaronien kiehuessa perunakuorimaveitsellä ja leikkaa pois kova kantaosa. Keitä parsat esim. laakeassa paistokasarissa.

  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta suolalla ja sokerilla. Nosta parsat kiehuvaan veteen ja keitä 5-9 min. Kokeile kypsyyttä terävällä tikulla. Parsan kypsymisaika riippuu siitä, kuinka paksuja ne ovat ja kauanko niitä on varastoitu. Nosta kypsät parsat varovasti kukkapastan päälle.

  4. Kuumenna kerma koko ajan sekoittaen (teflon-kattilassa). Lisää parmesaanijuustoraaste ja anna juuston sulaa. Suurusta kastike maissijauhoilla ja tilkalla nestettä ja anna kiehahtaa. Ota pois liedeltä ja mausta miedosti sitruunapippurilla.

  5. Kaada kastike pastan ja parsojen päälle. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoraastetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.