Keitä erikseen Keltainen Kukka Makaroni pakkauksen ohjeen mukaan, 7 min. Valuta lävikössä ja kaada makaronit laakealle tarjoiluvadille tai jaa annoslautasiin matalaksi pediksi.
Kuori parsat makaronien kiehuessa perunakuorimaveitsellä ja leikkaa pois kova kantaosa. Keitä parsat esim. laakeassa paistokasarissa.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta suolalla ja sokerilla. Nosta parsat kiehuvaan veteen ja keitä 5-9 min. Kokeile kypsyyttä terävällä tikulla. Parsan kypsymisaika riippuu siitä, kuinka paksuja ne ovat ja kauanko niitä on varastoitu. Nosta kypsät parsat varovasti kukkapastan päälle.
Kuumenna kerma koko ajan sekoittaen (teflon-kattilassa). Lisää parmesaanijuustoraaste ja anna juuston sulaa. Suurusta kastike maissijauhoilla ja tilkalla nestettä ja anna kiehahtaa. Ota pois liedeltä ja mausta miedosti sitruunapippurilla.
Kaada kastike pastan ja parsojen päälle. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoraastetta.
Kommentteja ja keskustelua