Vihreää parsaa kukkapastapedillä

Vihreää parsaa kukkapastapedillä

Parsasta kuoritaan perunakuorimaveistellä sitkeä kuori pois: aloita kuorinta n. 2 cm nupusta alaspäin. Kovat puumaiset kannat tulee poistaa parsoista. Voit keittää parsat erityisessä parsakattilassa tai laakeassa paistokasarissa. Parsoja keitetään miedolla lämmöllä, varo kypsentämästä liikaa (ei lötköksi). Voit myös tehdä annokset valmiiksi jokaiselle ruokailijalle kylminä ja kuumentaa ne juuri ennen tarjoilua pikaisesti kuumassa uunissa.

3-4:lle
5dlMyllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia
vettä, suolaa
n.½kgtuoretta (vihreää) parsaa
vettä
suolaa
sokeria
Kermakastike:
4dl(laktoositonta) kermaa
3-4rklparmesaanijuustoraastetta
½tlsitruunapippuria
3rklmaissijauhoja
Lisäksi:
3-4rklparmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

Keitä erikseen Keltainen Kukka Makaroni pakkauksen ohjeen mukaan, 7 min. Valuta lävikössä ja kaada makaronit laakealle tarjoiluvadille tai jaa annoslautasiin matalaksi pediksi. Kuori parsat makaronien kiehuessa perunakuorimaveitsellä ja leikkaa pois kova kantaosa. Keitä parsat esim. laakeassa paistokasarissa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta suolalla ja sokerilla. Nosta parsat kiehuvaan veteen ja keitä 5-9 min. Kokeile kypsyyttä terävällä tikulla. Parsan kypsymisaika riippuu siitä, kuinka paksuja ne ovat ja kauanko niitä on varastoitu. Nosta kypsät parsat varovasti kukkapastan päälle. Kuumenna kerma koko ajan sekoittaen (teflon-kattilassa). Lisää parmesaanijuustoraaste ja anna juuston sulaa. Suurusta kastike maissijauhoilla ja tilkalla nestettä ja anna kiehahtaa. Ota pois liedeltä ja mausta sitruunapippurilla miedosti. Kaada kastike pastan ja parsojen päälle. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoraastetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)