Vatruskat

Vatruskat
n.1kgperunoita
1dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
1muna
1tlsuolaa
Täyte:
n.4dlMyllyn Paras Puuroriisiä keitettynä
n.25gvoita
pari ripausta suolaa
Voiteluun:
voisulaa

Valmistusohje

Keitä kuoritut perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Survo perunat vähän jäähtyneinä ja lisää joukkoon muut taikinan aineet. Sekoita taikinaksi. Sekoita täytteen aineet keskenään. Taputtele tai kauli taikinasta hyvin jauhotetuin käsin n. 10–12 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Lisää noin vajaa rkl täytettä toiselle puolelle pohjaa ja käännä pohja ns. puolikuuksi. Sulje vatruskan reuna painelemalla. Nosta vatruskat pellille ja paista 250-asteisessa uunissa n. 10–15 minuuttia, kunnes vatruskat ovat saaneet väriä. Voitele uunista tulleet vatruskat kevyesti voisulalla ja nauti munavoin kanssa.

Resepti:
Vappu Pimiä, MTV 3 Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)