Myllyn Paras Kaurainen-siemennäkkäriseoksella syntyy herkullinen perusnäkkäri lisäämällä seokseen vain kiehuvaa vettä ja öljyä - katso perusohje tästä.

Erilaisilla juuresmehuilla loihdit uusia makuja ja värejä perusnäkkäriin.

Lisäksi näkkäreihin saa makua ja myös väriä mausteilla ja yrteillä.

Tässä kolme maistuvaa ideaa, halutessasi voit itse puristaa mehulingolla haluamaasi (juures)mehua.

Ainekset n. 25 kpl annosta

Punaiset näkkärit:
3
dl
kiehuvaa punajuurimehua (300 g)
1
tl
silputtua tai kuivattua rosmariinia
½
dl
rypsiöljyä (50 g)
Oranssit näkkärit:
3
dl
kiehuvaa porkkanamehua (300 g)
1
rkl
fenkolin ja kuminan siemeniä
½
dl
rypsiöljyä (50 g)
Keltaiset näkkärit:
3
dl
kiehuvaa porkkanamehua (300 g)
1
rkl
piparjuuritahnaa (tai n. 1 tl raastettua piparjuurta)
1
tl
currya
½
dl
rypsiöljyä (50 g)

Ohje

  1. Valmista yksi annos valitsemaasi näkkäriä tai tee kaikki kolme. Yhtä annosta varten kiehauta 3 dl nestettä ja sekoita reseptissä kerrottu hienonnettu maustava aine joukkoon. Lisää kiehuvaan nesteeseen nopeasti kaurainen-siemennäkkäriseos. Lisää joukkoon ½ dl öljyä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  2. Painele taikina heti ohueksi tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle isolle uunipellille käsin tai käytä apuna kaulinta. Kätevää on pitää toista leivinpaperipalaa paineltavan taikinalevyn päällä, niin kädet tai kaulin eivät tartu levyyn.

  3. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla ensin 15 minuuttia. Ota pois uunista ja paina levy muovi- tai teräslastalla neliöksi (n. 6 x 6 cm). Laita näkkärilevy vielä takaisin uuniin 20–30 minuutiksi niin, että pinta saa kauniin värin.

  4. Säilytä näkkärit rasiassa kuivassa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.