Värikkäät hampurilaissämpylät

Värikkäät hampurilaissämpylät

Hampurilaissämpylöihin saat väriä käyttämällä nesteenä tomaatti-, porkkana-, bataatti- tai punajuurimehua tai ketsuppia.  Kuitua saat sämpylöihin korvaamalla Durumvehnäjauhot Myllyn Paras Graham-, Hiivaleipä- tai Ruisjauhoilla. Kasvissyöjä voi laittaa väliin paistetun punajuuri- tai bataattipihvin ja (sinihome)juustoa. Punajuuresta saat foolihappoa, kaliumia ja kuituja, ja se on kevyttä ja silti makeahkon maistuvaa. Bataatti sisältää beetakaroteenia, C-vitamiinia ja kuitua.  Helpoimmillaan teet kasvispihvin keittämällä ensin kasvikset kuorineen al dente ja sen jälkeen kuorit ja viipaloit paksuiksi n. 2-3 cm viipaleiksi ja paistat nopeasti pannulla ja maustat esim. pippurilla.

10 kpl
3dlvettä tai maitoa
1dltomaatti-, porkkana- tai punajuurimehua tai ketsuppia
25ghiivaa
1tlsuolaa
n.4dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
n.3dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
2rklsokeria
1rklöljyä
Pinnalle:
n.1dlvettä tai maitoa
dlseesaminsiemeniä)

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa). Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min.

VINKKI: Voit korvara Durumvehnäjauhot Myllyn Paras Graham-, Hiivaleipä- tai Ruisjauhoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)