Värikkäät hampurilaissämpylät

1 t 30 min, josta valmisteluaika 20 min
- Hampurilaissämpylöihin saat väriä käyttämällä nesteenä tomaatti-, porkkana-, bataatti- tai punajuurimehua tai ketsuppia.
- Kuitua saat sämpylöihin korvaamalla Durumvehnäjauhot Myllyn Paras Graham-, Hiivaleipä- tai Ruisjauhoilla.
- Kasvissyöjä voi laittaa väliin paistetun punajuuri- tai bataattipihvin ja (sinihome)juustoa.
- Punajuuresta saat foolihappoa, kaliumia ja kuituja, ja se on kevyttä ja silti makeahkon maistuvaa. Bataatti sisältää beetakaroteenia, C-vitamiinia ja kuitua.
- Helpoimmillaan teet kasvispihvin keittämällä ensin kasvikset kuorineen al dente ja sen jälkeen kuorit ja viipaloit paksuiksi n. 2-3 cm viipaleiksi ja paistat nopeasti pannulla ja maustat esim. pippurilla.
10 kpl
3 | dl | vettä tai maitoa |
1 | dl | tomaatti-, porkkana- tai punajuurimehua tai ketsuppia |
25 | g | hiivaa |
1 | tl | suolaa |
n.4 | dl | Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja |
n.3 | dl | Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja |
2 | rkl | sokeria |
1 | rkl | öljyä |
Pinnalle: | ||
n.1 | dl | vettä tai maitoa |
(½ | dl | seesaminsiemeniä) |
Valmistusohje
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.
-
Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa). Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä 10 palasta. Pyörittele niistä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille.
-
Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 min.
VINKKI: Voit korvara Durumvehnäjauhot Myllyn Paras Graham-, Hiivaleipä- tai Ruisjauhoilla.
Kommentoi reseptiä