Värikäs kasvis-kanapiiras

Värikäs kasvis-kanapiiras
6-8 annosta
1pktMyllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikina (400 g)
Täyte:
250gbroilerifileetä
tlbroilerimaustesekoitusta
2rklöljyä
1pspakastekasviksia (50 g) (esim. wok-vihanneksia)
150gvahvan makuista juustoraastetta
Liemi:
1dlkermaa
1dlmaitoa
3kananmunaa
1tlcurrya
¾tlsuolaa
¾tlkarkeaksi rouhittua mustapippuria
Viimeistelyyn:
100gkirsikkatomaatteja
½ruukkutuoreyrttiä esim. basilikaa
2rkloliiviöljyä
suolaa, rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Siirrä piirakkataikina vuokaan, ø 29–30 cm, sulamaan.

Paloittele broilerifileet ja mausta ne. Kuumenna puolet öljystä pannussa ja ruskista broileripalat, siirrä lautaselle odottamaan. Kuumenna loput öljystä pannussa, kumoa jäiset kasvikset pannuun ja kuullota niitä niin kauan kunnes kaikki pannuun tullut neste on haihtunut pois. Jäähdytä haaleaksi.

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Painele sulanut piirakkataikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunaan, pistele taikina haarukalla. Rutista alumiinifoliosta tuki taikinareunaa kiertämään ja esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Alenna uunin lämpötila 190 asteeseen. 

Poista foliotuki. Levitä broileripalat, kasvikset ja puolet juustoraasteesta esipaistetun pohjan päälle. Sekoita liemen aineet ja kaada se täytteen päälle vuokaan, ripottele loput juustoraasteesta pinnalle. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Viipaloi tai halkaise pestyt kirsikkatomaatit, silppua yrtti joukkoon. Mausta oliiviöljyllä, suolalla sekä pippurilla ja levitä lämpimän piiraan päälle.

Tarjoa kahvin tai teen kanssa tai iltapalana. 

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)