Pannacotta

Vaniljainen Pannacotta mansikoilla ja kauramurulla
3 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
  • Käytä ohjeessa aitoa vaniljasokeria, toki voit käyttää myös vaniljatankoa, sitä tulee keittää kermamaidossa n. 15 min, jotta pannacottan neste saa riittävästi vaniljaista makua.
  • Käyttämällä pannacottaan kerman ohella maitoa ja kevyt ranskankermaa, saat herkusta hieman vähempirasvaisen.
  • Pehmeärakenteiseen pannacottaan riittää 2 liivatelehteä, mutta jos haluat pannacotta-annoksista kumottavia, käytä ohjeeseen 3 liivatelehteä.
4 annosta
Pannacotta:
2-3kplliivatelehteä
2dlkuohukermaa
2dlmaitoa
3rklsokeria
3tlvaniljasokeria
2dlranskankermaa (kevytkin käy)
Kauramuru:
3rklvoita tai margariinia (n. 30 g)
3rkltummaa sokeria
1tlvaniljasokeria
2dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
Päälle:
3dlvadelmia

Valmistusohje

Valitse haluatko pehmeärakenteisen tarjoiluastiasta tai lasista syötävän pannacottan, johon tarvitset 2 liivatelehteä vai kumottavan hieman kiinteämmän pannacottan, jolloin tarvitset 3 liivatelehteä. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä niin, että ne ovat kokonaan upoksissa vedessä.

Mittaa pinnoitettuun kattilaan kerma ja maito sekä sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen 5 minuuttia. Jos käytät vaniljatankoa, keitä seosta pidempään, n. 15 minuuttia hyvin miedolla lämmöllä.

Nosta vanilja-kermamaitokattila pois liedeltä. Ota pois vaniljatangot, jos käytit niitä. Sekoita heti joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja anna niiden liueta kuumaan maito-kermaseokseen. Anna jäähtyä 5-10 minuuttia, älä ota seosta turhaan pois kattilasta.

Sekoita ranskankerma vispilällä vielä lämpimän kerma-maidon joukkoon niin, että seos on tasaista nestettä, älä vispaa vaahdoksi. Jaa seos heti pieniin viinilaseihin, juomalaseihin, jälkiruokakulhoihin tai tyhjiin jogurttipikareihin. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mieluiten yön yli. 

Kauramurua varten sulata rasva paistinpannulla liedellä. Lisää sokerit ja hiutaleet. Anna seoksen paahtua kullankeltaiseksi miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen (muutama minuutti). Anna jäähtyä.

Koristele hyytyneet pannacotta-annokset ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle kauramurua ja vadelmia. Jos valitsit kumottavan version, kumoa annokset tarjoiluasteille ennen koristelua.

VINKKI: Muutkin marjat maistuvat mainiosti pannacottan kanssa, kokeile mustikkaa tai mansikkaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)