- Käytä ohjeessa aitoa vaniljasokeria, toki voit käyttää myös vaniljatankoa, sitä tulee keittää kermamaidossa n. 15 min, jotta pannacottan neste saa riittävästi vaniljaista makua.
- Käyttämällä pannacottaan kerman ohella maitoa ja kevyt ranskankermaa, saat herkusta hieman vähempirasvaisen.
- Pehmeärakenteiseen pannacottaan riittää 2 liivatelehteä, mutta jos haluat pannacotta-annoksista kumottavia, käytä ohjeeseen 3 liivatelehteä.
Ainekset 4 annosta annosta
Ohje
-
Valitse haluatko pehmeärakenteisen tarjoiluastiasta tai lasista syötävän pannacottan, johon tarvitset 2 liivatelehteä vai kumottavan hieman kiinteämmän pannacottan, jolloin tarvitset 3 liivatelehteä. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä niin, että ne ovat kokonaan upoksissa vedessä.
-
Mittaa pinnoitettuun kattilaan kerma ja maito sekä sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen 5 minuuttia. Jos käytät vaniljatankoa, keitä seosta pidempään, n. 15 minuuttia hyvin miedolla lämmöllä.
-
Nosta vanilja-kermamaitokattila pois liedeltä. Ota pois vaniljatangot, jos käytit niitä. Sekoita heti joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja anna niiden liueta kuumaan maito-kermaseokseen. Anna jäähtyä 5-10 minuuttia, älä ota seosta turhaan pois kattilasta.
-
Sekoita ranskankerma vispilällä vielä lämpimän kerma-maidon joukkoon niin, että seos on tasaista nestettä, älä vispaa vaahdoksi. Jaa seos heti pieniin viinilaseihin, juomalaseihin, jälkiruokakulhoihin tai tyhjiin jogurttipikareihin. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mieluiten yön yli.
-
Kauramurua varten sulata rasva paistinpannulla liedellä. Lisää sokerit ja hiutaleet. Anna seoksen paahtua kullankeltaiseksi miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen (muutama minuutti). Anna jäähtyä.
-
Koristele hyytyneet pannacotta-annokset ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle kauramurua ja vadelmia. Jos valitsit kumottavan version, kumoa annokset tarjoiluasteille ennen koristelua.
VINKKI: Muutkin marjat maistuvat mainiosti pannacottan kanssa, kokeile mustikkaa tai mansikkaa.