Pannacotta

Vaniljainen Pannacotta mansikoilla ja kauramurulla
3 t 30 min, josta valmisteluaika 30 min
  • Käytä ohjeessa aitoa vaniljasokeria, toki voit käyttää myös vaniljatankoa, sitä tulee keittää kermamaidossa n. 15 min, jotta pannacottan neste saa riittävästi vaniljaista makua.
  • Käyttämällä pannacottaan kerman ohella maitoa ja kevyt ranskankermaa, saat herkusta hieman vähempirasvaisen.
  • Pehmeärakenteiseen pannacottaan riittää 2 liivatelehteä, mutta jos haluat pannacotta-annoksista kumottavia, käytä ohjeeseen 3 liivatelehteä.
4 annosta
Pannacotta:
2-3kplliivatelehteä
2dlkuohukermaa
2dlmaitoa
3rklsokeria
3tlvaniljasokeria
2dlranskankermaa (kevytkin käy)
Kauramuru:
3rklvoita tai margariinia (n. 30 g)
3rkltummaa sokeria
1tlvaniljasokeria
2dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
Päälle:
3dlvadelmia

Valmistusohje

  1. Valitse haluatko pehmeärakenteisen tarjoiluastiasta tai lasista syötävän pannacottan, johon tarvitset 2 liivatelehteä vai kumottavan hieman kiinteämmän pannacottan, jolloin tarvitset 3 liivatelehteä. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä niin, että ne ovat kokonaan upoksissa vedessä.

  2. Mittaa pinnoitettuun kattilaan kerma ja maito sekä sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen 5 minuuttia. Jos käytät vaniljatankoa, keitä seosta pidempään, n. 15 minuuttia hyvin miedolla lämmöllä.

  3. Nosta vanilja-kermamaitokattila pois liedeltä. Ota pois vaniljatangot, jos käytit niitä. Sekoita heti joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja anna niiden liueta kuumaan maito-kermaseokseen. Anna jäähtyä 5-10 minuuttia, älä ota seosta turhaan pois kattilasta.

  4. Sekoita ranskankerma vispilällä vielä lämpimän kerma-maidon joukkoon niin, että seos on tasaista nestettä, älä vispaa vaahdoksi. Jaa seos heti pieniin viinilaseihin, juomalaseihin, jälkiruokakulhoihin tai tyhjiin jogurttipikareihin. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mieluiten yön yli. 

  5. Kauramurua varten sulata rasva paistinpannulla liedellä. Lisää sokerit ja hiutaleet. Anna seoksen paahtua kullankeltaiseksi miedohkolla lämmöllä koko ajan sekoittaen (muutama minuutti). Anna jäähtyä.

  6. Koristele hyytyneet pannacotta-annokset ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle kauramurua ja vadelmia. Jos valitsit kumottavan version, kumoa annokset tarjoiluasteille ennen koristelua.

VINKKI: Muutkin marjat maistuvat mainiosti pannacottan kanssa, kokeile mustikkaa tai mansikkaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)