Karamellisoitu inkivääri-riisipudding

Herkullinen riisivanukas – riisimaailman creme caramel - syntyy vaikka edellisen päivän riisipuuron jämistä. Parhaaseen lopputulokseen ja muutenkin kiireettömään tunnelmaan pääset valmistamalla herkun jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Karamelli kipon pohjalle: | ||
1½ | dl | sokeria |
2 | dl | vettä |
Vanukas: | ||
5 | dl | punaista maitoa |
¾ | dl | sokeria |
5 | cm:n | pätkä inkivääriä kuorittuna ja raastettuna |
2 | kananmunaa | |
3 | keltuaista | |
2 | dl | keitettyä Myllyn Paras Puuroriisiä |
ripaus vaniljauutetta | ||
veitsenkärjellinen suolaa | ||
Koristeluun: | ||
tuoreita marjoja |
Valmistusohje
-
Varaa 6 uuninkestäviä annoskuppia. Yhdistä sokeri ja vesi kattilassa. Kuumenna ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes seos muuttuu meripihkan väriseksi karamelliksi. Jaa kuuma karamellisiirappi annoskuppeihin. Siirrä kupit uunivuokaan odottamaan.
-
Laita maito, sokeri ja raastettu inkivääri kattilaan ja kiehauta. Anna maustua 15 minuuttia. Siivilöi inkivääri pois.
-
Yhdistä kananmunat ja keltuaiset kulhossa. Sekoita joukkoon inkiväärillä maustettu maito ja keitetty riisi. Mausta vaniljalla ja suolalla.
-
Siirrä seos takaisin kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa saostua kastikkeeksi ja riisit pysyvät pinnalla.
-
Jaa seos tasan karamellisiirapin päälle annoskuppeihin.
-
Täytä uunivuoka vedellä kunnes pinta on 2/3 annoskuppien reunasta. Peitä foliolla ja kypsennä vesihauteessa 110-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
-
Nosta kupit kylmään jäähtymään. Tarjoiltaessa pyöräytä vanukkaat veitsellä ”auki” annoskupin reunasta ja kumoa suoraan tarjoiluastiaan. Tarjoa riisivanukkaan lisäkkeenä tuoreita marjoja.
Kommentoi reseptiä