Vanhanajan makaronivelli

Vanhanajan makaronivelli
noin 4:lle
1lmaitoa
n.2dlMyllyn Paras Makaronia
1rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1rklsokeria
½-1tlsuolaa
(nokare voita)

Valmistusohje

Kiehauta maito teflon-kattilassa, lisää makaronit, anna kiehahtaa ja sen jälkeen hiljalleen kypsyä ainakin 8 min. Sekoita vehnäjauhot pieneen tilkkaan maitoa tai voihin ja lisää suurus sekoittaen velliin.

Anna kypsyä vielä n. 5 min. Perinteisessä makaronivellissä makaronit on keitetty selvästi hyvin pehmeiksi. Ota kattila pois liedeltä ja mausta sokerilla ja suolalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (86)

Lasten herkkua, etenkin kauramaitoon tehtynä!
Tuli aivan jo kuolleen mummin velli mieleen, maistui viis vuotiaana samalta.
Oli hyvää.
Olipa tosi hyvää..., suosittelen kokeiltavaksi.
Enemmän minäkin laitoin vehnäjauhoja. Hyvää tuli. Tuli ihan lapsuus ja äitin makaroonivelli mieleen <3
Enemmän vehnäjauhoja on parempi, sellainen 3 rkl.
Maistui ihan yhtä hyvälle kun muistankin lapsuudestani.
Tosi hyvää tämä. Tein lapsilleni kun olivat nuoria, pyysivät joka ilta tätä. Söin kyllä itsekin ja hyvää oli.
Miksi sokeria pitää työntää joka paikkaan!
Koska tämä on vanhanajan eli ns. perinteinen.

Pages