Vanhanajan makaronivelli

Vanhanajan makaronivelli
noin 4:lle
1lmaitoa
n.2dlMyllyn Paras Makaronia
1rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1rklsokeria
½-1tlsuolaa
(nokare voita)

Valmistusohje

Kiehauta maito teflon-kattilassa, lisää makaronit, anna kiehahtaa ja sen jälkeen hiljalleen kypsyä ainakin 8 min. Sekoita vehnäjauhot pieneen tilkkaan maitoa tai voihin ja lisää suurus sekoittaen velliin. Anna kypsyä vielä n. 5 min. Perinteisessä makaronivellissä makaronit on keitetty selvästi hyvin pehmeiksi. Ota kattila pois liedeltä ja mausta sokerilla ja suolalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (73)

Keitin tuikitavallisia pikkumakaroneja vedessä ja lisäsin täysmaitoa, kun al dente -vaihe oli varmasti ohi, ja sitten koko erää vielä täysin pehmeäksi. Jätin aika sakeaksi, jolloin muuta suurustamista ei tarvitse. Suolaa ja sokeria lisäsin maistelemalla tarkoin, ettei mene kumpikaan överiksi. Eikä varsinkaan mauttomaksi, mikä on melkein pahempi juttu. Oih miten ihanaa tuli! Tätä äitini jatkojalosti joskus paistokseksi, jota hän oli oppinut tekemään pula-ajan morsianten keittokurssilla. Hän käytti siitä juhlallista nimitystä Mukaeltu maksalaatikko. Eli em. seokseen runsaasti miedolla paistettua sipulia, rusinoita ja ehkä kananmuna. Sitten uuniin. - Niin viiskytlukulaista! Seikku
Resepti on varmaan ihan hyvä, mutta 50-60-luvulla tämä oli mun inhokkiruoka koulussa. Maito kuorettui ja roikkui ilmaisina säikeitä lusikasta. Kuljetus keskuskeittiöstä laitakaupungin koululle vei aikansa, eikä jäähtyminen parantanut vellin koostumusta. Keitetyn maidon haju ja jopa muisto siitä saa minulla aikaan yökötysrefleksin.
En miekää tykänny... maistu jotenki väkevälle, semmonen sivumaku.
Tänään iltapalaksi. Niin ihanaa, nam.
Oma mummuni ei laita mitään jauhoja, tulee hyvää ilman niitä :)
Voiko jättää suurustamatta vai jääkö liian veteläksi?
Vellin voi jättää myös suurustamatta, tosin on silloin vetelämpää. Terv. Kuluttajaneuvonta
Pula-aikana suomalaiset keitti makaronit vedessä. Pikkusen suolaa. Sitten loraus maitoa kiehauttamalla, jos maitoon oli rahaa. Ripaus sokeria, jos oli rahaa siihen. Jos jättää sokerin pois, voi laittaa voinokareen mausteeksi.
Oli täydellistä, aloin melkein itkemään kun oli niin tutun ja turvallisen makuista. Lapsuus tuli mieleen.
Hyvää!!

Pages