Vanhanajan makaronivelli

Vanhanajan makaronivelli
noin 4:lle
1lmaitoa
n.2dlMyllyn Paras Makaronia
1rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1rklsokeria
½-1tlsuolaa
(nokare voita)

Valmistusohje

Kiehauta maito teflon-kattilassa, lisää makaronit, anna kiehahtaa ja sen jälkeen hiljalleen kypsyä ainakin 8 min. Sekoita vehnäjauhot pieneen tilkkaan maitoa tai voihin ja lisää suurus sekoittaen velliin.

Anna kypsyä vielä n. 5 min. Perinteisessä makaronivellissä makaronit on keitetty selvästi hyvin pehmeiksi. Ota kattila pois liedeltä ja mausta sokerilla ja suolalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (91)

Minä RAKASTAN makaronivelliä! Herkuttelen kun saan ystävättäreltäni lehmän maitoa. Ennen vanhaan makaronit oli erilaisia eikä tarvinnut suurustaa. Itsekin kekkasin että suurustaa vehnäjauholla. Kansakoulussani laitettiin myös pitkiä makaroneja ruskeaan kastikkeeseen....
Äidin keittämänä maailman parasta mitä voi ollakaan.
Tästä reseptistä tulee lapsuus mieleen, silloin se oli yksi mieliruuista. Muistan, että koulun keittolassa oli melkein joka viikko makaronivellipäivä. Silloin kouluruoka oli lähinnä puuroja ja vellejä ja leipäeväät tuotiin kotoa. Olin varmaan jo yläasteella, kun keskiviikkoisin alettiin tarjoamaan kuoriperunoita ja kastiketta. Myös perunakeittoa ja hernekeittoa oli jonain päivänä. Makaronivellin makaronit olivat silloin pitkistä pätkittyjä ja lempinimi olikin matovelli.
Viime viikolla tein ja söin. Yhtäkkiä muistui mieleen makaronivelli ja hain ohjeen ja löysin tämän. Todella vatsaystävällistä ja hyvää.
Tosi hyvää.
Lasten herkkua, etenkin kauramaitoon tehtynä!
Tuli aivan jo kuolleen mummin velli mieleen, maistui viis vuotiaana samalta.
Oli hyvää.
Olipa tosi hyvää..., suosittelen kokeiltavaksi.
Enemmän minäkin laitoin vehnäjauhoja. Hyvää tuli. Tuli ihan lapsuus ja äitin makaroonivelli mieleen <3

Pages