Vanhanajan makaronivelli

Vanhanajan makaronivelli
15 min, josta valmisteluaika 5 min
noin 4:lle
1lmaitoa
n.2dlMyllyn Paras Makaronia
1rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1rklsokeria
½-1tlsuolaa
(nokare voita)

Valmistusohje

Kiehauta maito teflon-kattilassa, lisää makaronit, anna kiehahtaa ja sen jälkeen hiljalleen kypsyä ainakin 8 min. Sekoita vehnäjauhot pieneen tilkkaan maitoa tai voihin ja lisää suurus sekoittaen velliin.

Anna kypsyä vielä n. 5 min. Perinteisessä makaronivellissä makaronit on keitetty selvästi hyvin pehmeiksi. Ota kattila pois liedeltä ja mausta sokerilla ja suolalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (100)

Justiinsa olen keittämässä ja oikein perinteisesti puuhellalla.
Minä myös olen keittämässä ensimmäistä x pistin makaroonit kylmään maitoon.
Kyllä se hyvää oli, mutta parempaa ilman sokeria!
Kyllä on hyvää, tätä keittivät niin äiti kuin mummikin!
Kannattaa etsiä makaronia, joka EI ole tehty durum-vehnäjauhosta, niin ei tarvitse lisätä vehnäjauhoja. Meillä tehty Myllyn Paras-luomumakaronista, joka sakeutuu hyvin.
Kyllä makaronivelli on hyvää aikuisenkin suussa.
Kuten niin monella, minunkin lemppari velli. Projekti on muhinut jo viikkoja, nyt on kattila tulella.
Hyväksi havaittu ohje.Suosittelemme tekemään nam.
Minä RAKASTAN makaronivelliä! Herkuttelen kun saan ystävättäreltäni lehmän maitoa. Ennen vanhaan makaronit oli erilaisia eikä tarvinnut suurustaa. Itsekin kekkasin että suurustaa vehnäjauholla. Kansakoulussani laitettiin myös pitkiä makaroneja ruskeaan kastikkeeseen....
Äidin keittämänä maailman parasta mitä voi ollakaan.

Pages