Vanhanajan makaronivelli

Vanhanajan makaronivelli
15 min, josta valmisteluaika 5 min
noin 4:lle
1lmaitoa
n.2dlMyllyn Paras Makaronia
tai Kaura Makaronia
1rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1rklsokeria
½-1tlsuolaa
(nokare voita)

Valmistusohje

  1. Kiehauta maito teflon-kattilassa, lisää makaronit, anna kiehahtaa ja sen jälkeen hiljalleen kypsyä ainakin 8 min. Sekoita vehnäjauhot pieneen tilkkaan maitoa tai voihin ja lisää suurus sekoittaen velliin.

  2. Anna kypsyä vielä n. 5 min. Perinteisessä makaronivellissä makaronit on keitetty selvästi hyvin pehmeiksi. Ota kattila pois liedeltä ja mausta sokerilla ja suolalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (118)

Nostalginen fiilis tästä ruuasta. Olen syönyt makaronivelliä kun olin pieni lapsi ja kerran aikuisena. Ajattelin koittaa nyt valmistaa sitä itse. Vaikuttaa reseptin perusteella helpolta ja nopealta valmistaa. Aina on velli maistunut.
Ennen keitettiin makaronit vedessä kypsiksi, vasta kun vesi katosi kattilasta laitettiin maitoa ja kiehautettiin seos. Näin ei pala pohjaan niin herkästi. Tämä on herkku on tuttu lapsuudestani josta omatkin lapset pitävät.
Meillä keitettii ohjeen mukaisesti täysmaitoon. Se juju oli juuri siinä, että pennemakaroni keitettiin maidossa. Samalla syntyi suurustusta, eikä vehnäjauhojen tarvetta ollut niin paljon.
Samoin tehtiin meillä kotona ja niin teen nykyäänkin.
tuntuu siltä että tänään syön makaroni velliä.
Teelusikallinen sokeria riitti hyvin, ja laitoin makarooneja melkein kolme dl. Maukasta tuli!
Hyvää. Ihan äitin tekemää.
Liian makeata ja liian vetelää noilla ohjeilla Voi olla, että joku tykkää, me ri vaimon kanssa tykätty.
Unohditteko suurustaa vehnäjäuhoilla tai oliko jauhoja liian pieni lusikallinen?
Velli on vetelää...

Pages