Valkosuklaa-Mansikkakakku keksipohjaan

Valkosuklaa-Mansikkakakku keksipohjaan

Mansikoiden ollessa parhaimmillaan niitä kannattaa käyttää tuoreena kakkuihin ja leivoksiin. Valkosuklaakakku voi olla perinteinen munavaahtopohjaiseen kakkupohjaan leivottu kakku tai helpommin ilman vaahdotuksia kaurakeksitaikinapohjasta valmistettu kakku. Kahdella Kauramurotaikinapaketilla saat 4-kerroksiseen kakun.

Katso video ohjeen alta, kuinka Arja valmisti tämän kakun yhteistyössä Radio NRJ:n ja Tasty Cake -bloggarin kanssa.

15 isohkoa palaa
Pohja:
2pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (2 x 380 g)
Valkosuklaarahka:
4-5dlvatkautuvaa kermaa
150gvalkosuklaata
2tlkvalkosuklaa- tai sitruunarahkaa (400 g)
Mansikkatäyte:
3-4dlsoseutettuja mansikoita
5dlviipaloituja mansikoita
Kostutus:
1dlrasvatonta maitoa
1tlvaniljasokeria
Koristelu:
1lmansikoita
1sitruunamelissaruukku

Valmistusohje

Jaa sulaneet taikinat kahtia ja kauli jokaisesta (4 kpl) palasta leivinpaperin päällä isot, ruokalautasen kokoiset pyöreät kakkupohjat. Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia ja jäähdytä. Ota 1dl kermasta erilleen, kuumenna se kattilassa ja sulata suklaa varovaisesti siihen. Anna jäähtyä. Vatkaa loppu kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja jäähtynyt sulatettu suklaa vatkaten niin, että valkosuklaakermakin vaahtoutuu kiinteämmäksi vaahdoksi siinä sekoitettaessa. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasosetta, marjoja ja osa valkosuklaarahkasta. Nosta toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sen päälle osa valkosuklaarahkasta. Tee näin kaikki kerrokset. Koristele viipaloiduin mansikoin ja sitruunamelissanoksin. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Valmis kakku säilyy rapeana noin tunnin, jonka jälkeen se alkaa olla jo melko kostea. Toisaalta hyvin kostunut kakku on monien makuun.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hyvä kakku!