Haettu sivustolta 13.12.2024
Helpot ja nopeasti valmistuvat pasta-ateriat voit tarjota arkena ja juhlassa. Vaihda rohkeasti aineksia toisiin. Tämä välimerellinen pasta on maustettu fetajuustolla, oliiveilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, valkosipulilla ja aromikkaalla rosmariinilla.
Ainekset 4-6 annosta
1 ½
l
vettä
1
tl
suolaa
Lisäksi:
muutama varsi kevätsipulia
3
isoa valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
200
g
miniluumutomaatteja
600-800
g
lohisuikaleita tai -kuutioita
ripaus suolaa
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina tai kuutioina
1
dl
kivettömiä oliiveja
200
g
fetajuustoa
tuoretta rosmariinia
(parmesaania raasteena)
Ohje
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon simpukkapasta ja suola. Anna kiehua hiljalleen noin 9 minuuttia. Valuta ja huuhtele.
- Hienonna kevätsipulinvarret ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää pannulle miniluumutomaatit ja kääntele hetki kovalla lämmöllä.
- Lisää kevätsipuli ja valkosipuli ja kääntele hetki. Nosta seos sivuun.
- Kuumenna pannu ja lisää lohisuikaleet tai -kuutiot. Kääntele kovalla lämmöllä varoen. Mausta suolalla.
- Lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit sekä murennettu fetajuusto.
- Lisää tomaatti-sipuliseos ja rosmariinia.
- Laita joukkoon pasta ja kääntele varovasti. Kuumenna.
- Tarkista maku ja tarjoa heti. Tarjoa seuraksi halutessasi parmesaanijuustoa raasteena.
Resepti:
Hellapoliisi
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
Kommentteja ja keskustelua