Välimerellinen Voileipäkakku

Välimerellinen Voileipäkakku

Taikinalevyistä on kätevä valmistaa voileipäkakku, joka sopii erilaisiin illanistujaisiin ja takkatulen ääreen viinilasin kera. Yhdistä taikinalevyt päistään nipistäen yhteen pitkäksi levyksi. Pistele ja paista taikinalevyt sellaisenaan pitkinä pötköinä. Valmista täyte ja kokoa kakku, anna hyytyä kylmässä. Muista valuttaa kurkkuraaste!

10-15 annosta
1pktMyllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
1kurkku raasteena
500gturkkilaista jogurttia
purjosipulisilppua (n. 100-150 g)
100goliiveja
100gaurinkokuivattua tomaattia
1rklvalkosipulitahnaa (tai n. 5 kynttä)
mustapippuria

Valmistusohje

Yhdistä aina 2 lehtitaikinalevyä päistään yhteen pitkiksi ("liimaten" sauma vedellä) siten, että saat uunipellille 4 pitkää yhdistettyä levyä. Tai kauli torttutaikinalevyt hieman pidemmiksi. Voitele yksi pitkä levy munalla ja tee siihen koristeellisia viiltoja tai kuvioita, voit myös koristella levyä esim. unikonsiemenillä. Pistele kaikki levyt haarukalla. Paista levyjä 225-asteisen uunin alatasolla n. 15 min. Valmista sillä aikaa täyte. Raasta kurkku ja purista siitä liiat vedet talouspaperin avulla pois. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kokoa kypsistä taikinalevyistä voileipäkakku. Levitä täytettä voileipäkakun joka kerroksen väliin runsaasti. Laita päälle koristeltu levy.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)