Vadelmapiirakka

Vadelmapiirakka

Elina Hermanson, Anna Perho ja Arja Elina Laine leipoivat vadelmapiirakkaa I love me -messuilla lokakuussa 2013, katso video alta.

Jos pakastimessa on marjoja, kannattaa ne ottaa käyttöön. 

Leivo piirakka kätevästi valmiiseen pyöreään piirakkataikinaan, vain taikinan sulatus, painelu vuokaan ja täyte päälle. 

Tämän jälkeen piirakka paistumaan uuniin, ja miten ihanan tuoksun kotiisi saatkaan, kun otat piirakan uunista.

20-30 cm:n piirakkavuoka
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
tai itse tehty taikina:
100gmargariinia
1dlsokeria
1muna
dlMyllyn Paras Kauraleseitä
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
¾dlmaitoa
Päälle:
4dlvadelmia
Muruseos:
50gmargariinisulaa
¾dlsokeria
2dlMyllyn Paras Kauraleseitä

Valmistusohje

Ota pakastepiirakkataikina sulamaan tai tee pohja itse. Itse tehtyä pohjaa varten vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten. Sekoita
leivinjauhe, vaniljasokeri ja leseet jauhoihin ja lisää seos taikinaan
vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina voidellulle, kauraleseillä leivitetylle
piirakkavuoalle. Valmista muruseos sekoittamalla sen aineet keskenään. Levitä
vadelmat tortulle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos. Paista
200-asteisen uunin keskiosassa n. 35 min. 

VINKKI:Vadelmien tilalla voi käyttää esim. puolukoita tai mustikoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)