Vadelmapiirakka

Vadelmapiirakka
  • Elina Hermanson, Anna Perho ja Arja Elina Laine leipoivat vadelmapiirakkaa I love me -messuilla lokakuussa 2013, katso video alta.
  • Jos pakastimessa on marjoja, kannattaa ne ottaa käyttöön. 
  • Leivo piirakka kätevästi valmiiseen pyöreään piirakkataikinaan, vain taikinan sulatus, painelu vuokaan ja täyte päälle. Tämän jälkeen piirakka paistumaan uuniin, ja miten ihanan tuoksun kotiisi saatkaan, kun otat piirakan uunista.
20-30 cm:n piirakkavuoka
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)
tai itse tehty taikina:
100gmargariinia
1dlsokeria
1muna
dlMyllyn Paras Kauraleseitä
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
1tlvaniljasokeria
¾dlmaitoa
Päälle:
4dlvadelmia
Muruseos:
50gmargariinisulaa
¾dlsokeria
2dlMyllyn Paras Kauraleseitä

Valmistusohje

Ota pakastepiirakkataikina sulamaan tai tee pohja itse. Itse tehtyä pohjaa varten vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja leseet jauhoihin ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Levitä taikina voidellulle, kauraleseillä leivitetylle piirakkavuoalle. Valmista muruseos sekoittamalla sen aineet keskenään. Levitä vadelmat tortulle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos.

Paista 200-asteisen uunin keskiosassa n. 35 min. 

VINKKI: Vadelmien tilalla voi käyttää esim. puolukoita tai mustikoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Kokeilin reseptiä. Mukavaa kun on leseitäkin joukossa. Juuri uunissa. Näyttää hyvälle. Laitoin muruseoksen sijasta marjojen päälle normi kermaviiliseoksen.