Vadelmapiirakka

1 t , josta valmisteluaika 25 min
- Elina Hermanson, Anna Perho ja Arja Elina Laine leipoivat vadelmapiirakkaa I love me -messuilla lokakuussa 2013, katso video alta.
- Jos pakastimessa on marjoja, kannattaa ne ottaa käyttöön.
- Leivo piirakka kätevästi valmiiseen pyöreään piirakkataikinaan, vain taikinan sulatus, painelu vuokaan ja täyte päälle. Tämän jälkeen piirakka paistumaan uuniin, ja miten ihanan tuoksun kotiisi saatkaan, kun otat piirakan uunista.
20-30 cm:n piirakkavuoka
1 | kpl | Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g) |
tai itse tehty taikina: | ||
100 | g | margariinia |
1 | dl | sokeria |
1 | muna | |
1½ | dl | Myllyn Paras Kauraleseitä |
1½ | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
1 | tl | leivinjauhetta |
1 | tl | vaniljasokeria |
¾ | dl | maitoa |
Päälle: | ||
4 | dl | vadelmia |
Muruseos: | ||
50 | g | margariinisulaa |
¾ | dl | sokeria |
2 | dl | Myllyn Paras Kauraleseitä |
Valmistusohje
-
Ota pakastepiirakkataikina sulamaan tai tee pohja itse. Itse tehtyä pohjaa varten vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja leseet jauhoihin ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
-
Levitä taikina voidellulle, kauraleseillä leivitetylle piirakkavuoalle. Valmista muruseos sekoittamalla sen aineet keskenään. Levitä vadelmat tortulle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos.
-
Paista 200-asteisen uunin keskiosassa n. 35 min.
VINKKI: Vadelmien tilalla voi käyttää esim. puolukoita tai mustikoita.
Kommentoi reseptiä