Vadelmapiirakka on helppo valmistaa, kun pohjataikina löytyy kaupan pakastealtaasta ja kermainen täyte vain sekoitetaan kulhossa ja kaadetaan vadelmien päälle. Ripottele osa vadelmista vielä täytteen päälle, niin vadelmat jäävät kauniisti näkyviin.

Ainekset 10 annosta

Täyte:
400
g
ranskankermaa
1
dl
kermaa
2
kananmunaa
2/3
dl
tomusokeria
1
sitruuna
300
g
vadelmia

Ohje

  1. Sulata taikina paketin ohjeen mukaisesti. Painele sulanut taikina piirakkavuoan (noin 24 cm) pohjalle ja reunoille tasaisesti.
  2. Sekoita kulhossa ranskankerma, kerma, kananmunat ja tomusokeri.
  3. Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi raasteeksi. Lisää raaste muiden aineiden joukkoon ja sekoita täyte mahdollisimman tasaiseksi.
  4. Levitä noin 2/3 vadelmista piirakkapohjan päälle. Kaada vadelmien päälle täyte ja levitä loput vadelmat täytteen päälle.
  5. Voit halkaista osan piirakan päälle tulevista vadelmista.
  6. Paista piirakka 175-asteisessa uunissa noin 35 minuutin ajan, tai kunnes piirakka on kypsä. Voit suojata halutessasi piirakan pintaa foliolla paiston aikana, jotta pinta ei tummu liikaa.
  7. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.