Vadelmamisu on marjainen muunnos tiramisusta. Misuun sopivat myös mansikat.

Suositun tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti mascarpone-juustoa, se on tyypiltään pehmeä tuorejuusto jota nautitaan sellaisenaan ja eri tavoin maustettuna.

Muista kostuttaa marjamisu huolella, sillä misu saa olla hyvin kosteaa.

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-28 cm, noin 8 annosta

Torttupohja:
Kypsälle pohjalle:
1
dl
vahvaa (maito)kahvia
3
rkl
mantelilikööriä (esim. Amaretto) tai muutama tippa manteliesanssia
2
dl
vadelmahilloa tai sosetta
Täytevaahto:
1
tlk
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (2½ dl)
1
tlk
mascarpone-juustoa, tuorejuustoa (tai kevyemmin maitorahkaa), n. 200 g
1-2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
n.½
dl
mantelilastuja
2
rkl
mantelilikööriä tai muutama tippa manteliesanssia
Koristeeksi:
n.5
dl
vadelmia
sitruunamelissan tai vadelman lehtiä

Ohje

  1. Sulata taikina. Painele taikina sormin voidellun ja leivitetyn laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija n. 25-28 cm). Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin toisiksi alimmalla tasolla n. 10 min. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohja.

  2. Valmista täytevaahto: Vatkaa tölkillinen vaniljakastiketta vaahdoksi, lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto (rahka) ja muut maustavat aineet.

  3. Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle vadelmahillo tai -sose ja sen päälle vaahtotäyte. Koristele kauniisti vadelmilla ja pienin lehdin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.