Vadelmamisu

Vadelmamisu

Vadelmamisu on marjainen muunnos tiramisusta. Misuun sopivat myös mansikat. Suositun tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti mascarpone-juustoa, se on tyypiltään pehmeä tuorejuusto jota nautitaan sellaisenaan ja eri tavoin maustettuna. Muista kostuttaa marjamisu huolella, sillä misu saa olla hyvin kosteaa.

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-28 cm
Torttupohja:
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
tai Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Kypsälle pohjalle:
1dlvahvaa (maito)kahvia
3rklmantelilikööriä (esim. Amaretto) tai muutama tippa manteliesanssia
2dlvadelmahilloa tai sosetta
Täytevaahto:
1tlkvaahtoutuvaa vaniljakastiketta (2½ dl)
1tlkmascarpone-juustoa, tuorejuustoa (tai kevyemmin maitorahkaa), n. 200 g
1-2rklsokeria
1tlvaniljasokeria
n.½dlmantelilastuja
2rklmantelilikööriä tai muutama tippa manteliesanssia
Koristeeksi:
n.5dlvadelmia
sitruunamelissan tai vadelman lehtiä

Valmistusohje

Sulata taikina. Painele taikina sormin voidellun ja leivitetyn laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija n. 25-28 cm). Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin toisiksi alimmalla tasolla n. 10 min. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohja. Valmista täytevaahto: Vatkaa tölkillinen vaniljakastiketta vaahdoksi, lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto (rahka) ja muut maustavat aineet. Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle vadelmahillo tai -sose ja sen päälle vaahtotäyte. Koristele kauniisti vadelmilla ja pienin lehdin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Maukasta :)
Voiko vadelmasoseen/-hillon lisäksi laittaa väliin myös banaania?
Voi kokeilla myös banaania. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
maukas