Vadelmakakku Kaurakeksillä

Vadelmakakku Kaurakeksillä

Vadelmakakku Kaurakeksillä on helppo ja nopea kakku valmistaa. Jos haluat rapeita keksipohjia, tarjoile kakku heti. Jos annat kakun levätä seuraavaan päivään, keksipohja pehmenee täysin. Marjasoseen ja kostutuksen määrä vaikuttavat kakun rakenteeseen. Tee tuplakorkea kakku käyttämällä 2 pkt Kauramurotaikinaa ja tuplatäytemäärä.

10:lle
Kaurakeksipohjat:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
Kostutukseen ja väliin:
n.1dlvadelmamehua tai maitoa+vaniljasokeria
n.2dlvadelmasosetta tai -hilloa
n.3dlvadelmia
½-1dlMarianne-rouhetta, tummaa suklaarouhetta tms.
Täytteeksi ja päälle:
1tlkkuohukermaa (2 dl)
2tlvaniljasokeria
2tlksitruunarahkaa (2x200 g)
Koristeeksi:
vadelmia
½-1dlMarianne-rouhetta, tummaa suklaarouhetta, hopeakuulia tms.

Valmistusohje

Jaa sulanut taikina kahtia ja kauli molemmista paloista iso (ruokalautasen kokoinen), pyöreä kaurakeksi leivinpaperin päällä. Leivo toinen samanlainen kakkupohjan toisesta levystä. Kypsennä kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pohjat. Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla, lisää rahka. Kokoa kakku tarjottimelle. Aseta toinen kaurakeksilevy tarjottimelle, kostuta se. Levitä päälle sosetta ja vadelmia, suklaarouhetta ja rahkaseosta. Laita toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sille loppu rahkaseos. Koristele marjoilla, rouheella ja halutessasi tuorein yrtein. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Taitaa olla hyvää!! Ainakin isänpäivälle sopisi, mutta voiko tehdä ilman vaniljasokeria? Koska meillä ei ole nyt, on kiirre tehdä kakku isänpäivään.
Vaniljasokerin sijasta voi käyttää jotakin muuta sokeria. Silloin maku on vaan hieman erilainen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.