Vadelmakakku kaurakeksillä on helppo ja nopea kakku valmistaa.

Jos haluat rapeita keksipohjia, tarjoile kakku heti. Jos annat kakun levätä seuraavaan päivään, keksipohja pehmenee täysin. Marjasoseen ja kostutuksen määrä vaikuttavat kakun rakenteeseen.

Tee tuplakorkea kakku käyttämällä 2 pkt Kauramurotaikinaa ja tuplatäytemäärä.

Ainekset 10:lle annosta

Kaurakeksipohjat:
Kostutukseen ja väliin:
n.1
dl
vadelmamehua tai maitoa+vaniljasokeria
n.2
dl
vadelmasosetta tai -hilloa
n.3
dl
vadelmia
½-1
dl
Marianne-rouhetta, tummaa suklaarouhetta tms.
Täytteeksi ja päälle:
1
tlk
kuohukermaa (2 dl)
2
tl
vaniljasokeria
2
tlk
sitruunarahkaa (2x200 g)
Koristeeksi:
vadelmia
½-1
dl
Marianne-rouhetta, tummaa suklaarouhetta, hopeakuulia tms.

Ohje

  1. Jaa sulanut taikina kahtia ja kauli molemmista paloista iso (ruokalautasen kokoinen), pyöreä kaurakeksi leivinpaperin päällä. Leivo toinen samanlainen kakkupohjan toisesta levystä. Kypsennä kakkupohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Jäähdytä pohjat.
  2. Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla, lisää rahka.
  3. Aseta toinen kaurakeksilevy tarjottimelle, kostuta se mehulla tai maustetulla maidolla. Levitä päälle vadelmasosetta, vadelmia, suklaarouhetta ja puolet rahkaseoksesta. Laita toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sille loppu rahkaseos.
  4. Koristele marjoilla, rouheella ja halutessasi tuorein yrtein. Kakun voi valmistaa jääkaappiin hieman aiemmin, jolloin sitä on helpompi leikata.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.