Uunifetapasta kahdella eri tomaatilla ja Rigatoni Moniviljapastalla

Uunifetapasta kahdella eri tomaatilla  ja Myllyn Paras Rigatonilla_2
30 min, josta valmisteluaika 25 min

Uunifetapasta nousi suureen suosioon keväällä 2019, eritoten se lähti Jenni Häyrisen blogista. Toki vastaavantyyppisiä ohjeita on löytynyt maailmalta jo aiemmin.

Tässä uunifetapasta-resepti on mukailtuna resepti kahdella eri tomaatilla Myllyn Paras Rigatoni Moniviljapastalle, joka mielestäni on huippuhyvää uunifetapastan kanssa.

Myllyn Paras Rigatoni Moniviljapasta on laadukas pasta, joka sekoitus kolmesta erilaisesta ja erivärisestä rigatoni-muotoisesta pastasta: kvinoapastasta, rukiisesta pastasta ja kurkumapastasta.

Ohjeeseen on käytetty kirsikkatomaattien lisäksi makua antamaan aurinkokuivattuja tomaatteja ja öljynä on käytetty osittain aurinkokuivattujen tomaattien öljyä.

Tuore basilika ja rouhittu parmesaanijuusto kruunaavat tämän trendipastan.

2-3:lle
Uunifeta kahdella eri tomaatilla:
1dloliiviöljyä ja aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
200gaitoa fetajuustoa (ei salaattijuustoa)
1punainen chilipalko, mieto 10 cm
200gkirsikkatomaatteja
100gaurinkokuivattuja tomaatteja
½dltuoretta timjamia
½dlaurinkokuivattuja tomaatteja
½-1tlrouhittua mustapippuria
Pasta:
n. 200gMyllyn Paras Rigatoni Moniviljapasta
n. 1½lvettä
2tlsuolaa
Lisäksi:
n. 2rklparmesaaniajuustoa
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

  1. Voitele uunivuoka öljyllä. Murusta fetajuusto paloiksi siihen. Hienonna fetan päälle mietoa chilipaprikaa, josta olet poistanut siemenet ja puolita päälle kirsikkatomaatit. Lisää vielä aurinkokuivattuja tomaatteja viipaleina ja rouhaise päälle mustapippuria. Valuta päälle oliiviöljyä, voit käyttää tähän osaksi aurinkokuivattujen tomaattien tölkissä olevaa öljyä.

  2. Laita feta-tomaattivuoka 200 asteisen uunin keskitasolle 15 minuutiksi.

  3. Laita pastaa varten vesi kiehumaan kattilaan. Mittaa pasta kiehuvaan veteen, mausta vesi suolalla ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan "al dente", noin 6 minuuttia.

  4. Vaihda uunin lämpö grilli- tai kiertoilmagrillivastukselle ja nosta uunivuokaa uunissa ylemmälle tasolle. Jatka uunifetaseoksen paistamista noin 10 minuuttia, kunnes ainesten pinta saa paahtunutta väriä.

  5. Valuta vesi pois rigatoneista ja sekoita pasta uunipastan joukkoon vuokaan. Jaa pasta 2–3:lle syvälle isolle lautaselle. Raasta tai leikkaa annosten päälle parmesaanijuustoa ja silppua päälle tuoretta basilikaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Onko ohjeessa tarkoitettu 1/2 dl aurinkokuivattujen tomaattien lientä tai nestettä? Toivon korjausta reseptiin.
Aurinkokuivatut tomaatit ovat useimmiten säilötty öljyyn, joten tässä reseptissä tarkoitetaan tätä öljyä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta