Tuulomantorttu

Tuulomantorttu

Tuulomantorttu on suomalaisten suosima iki-ihana ja makea mokkapalojen kaltainen herkku!

Tällä reseptillä saat kerralla pellillisen suklaa-kahvikuorrutteisia leivoksia.

Pohjataikinaan ei ole käytetty kaakaojauhetta, mutta mikäli haluat paloista
vielä suklaisempia voit lisätä pohjataikinaan n. 1 rkl:n kaakaojauhetta.

Maidon voi korvata kookosmaidolla tai jollakin mehulla.

Halutessaan kookoshiutaleiden tilalla/lisäksi voi käyttää pähkinä- tai
mantelirouheita.

uunipellillinen, n. 30 neliötä
2kananmunaa
2dlsokeria
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
dlmaitoa
dlvoi- tai margariinisulaa
Päälle:
½dlkuumaa vahvaa kahvia
½dlkuumaa voisulaa
4dltomusokeria
2rkltummaa kaakaojauhetta
Pinnalle:
kookoshiutaleita tai mantelilastuja

Valmistusohje

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe
ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan
jäähtyneen rasvan kanssa taikinaan. Kaada taikina reunalliselle uunipellille
voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin
keskitasolla n. 15 min. 

Sekoita täytteen aineet tasaiseksi ja levitä lämpimälle
torttupohjalle kuorrutteeksi, ripottele pinnalle heti kookoshiutaleita tai
mantelilastuja. 

Leikkaa jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä
veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa
vedessä.

VINKKI: Ota muotilla sydämiä tms. muotoja
tai tee vinoneliöitä!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (37)

Sain ohjeen nimellä tulemantorttu aikoinaan ala-asteella ollessa. Meidän ohjeessamme täytteen kahvi on kylmää ja voita ei sulateta ja sillä tavoin täytteestä tulee täyteläisempää. Tällä ohjeella minusta täytteestä tulee liian mokkapalamainen. Ei sellainen paksu ja täyteläinen kuin meidän perheen mielestä tulemantortun täytteen tulee olla. Kannattaa kokeilla!
Olen "muhkeamman" Tuulomantortun ystävä ja teen aina sen 2x ohjeella. On enemmän syötävää per pala :)
Pohjasta tuli omalla uuninpellillä tosi ohut, olisi kannattanut tehdä 1,5 - 2 x ohjeella.
Hyvä resepti! Joku sanoi, ettei kohonnut tarpeeksi. Vinkiksi: munien pitää olla huoneenlämpöisiä. Kuorrutteeseen panin lisäksi puristettua sitruunanmehua vajaa puolikkaan sitruunan verran- tulee pikanttia piristettä makeuteen.
Ihana löytää kolmekymmentä vuotta käytössä ollut resepti täältä! Vinkkinä muille leipureille: pohja on todella hyvä omenapiirakan pohjaksi, raparperi ja kaikki marjat on kokeiltu myös. Ne vain painuvat tällä ohjeella pohjaan, mutta se ei ole meitä haitannut. Useimmat piirakkaa syöneet, eri versioilla, kysyvät lupaa ottaa toisenkin palan ; )
Sata kertaa parempia kuin mokkapalat, meillä on ollut tapana lisätä pohjaan vielä 0.5dl pikakahvijauhetta (siis suoraan purkista, ei liotettuna tms.) ja kuorrutteeseen ei tule kaakaojauhetta kahvin lisäksi. Kookoshiutaleita voisi kyllä kokeilla päälle :)
Hyvä oli.
Hyvää! Jee.
Minulla tämä onnistuu aina, pellillinen tästä tulee ja hyvin kohoaa. Onkohan vahingossa jäänyt leivinjauhe tai kananmuna pois, jos ei ole saanut näitä kohoamaan? Ihana ohje :)
Olen tehnyt tätä torttua monta kertaa, mutta nyt kokeilin tätä reseptiä ensimmäistä kertaa... jotain siinä ei toiminut. Taikina oli todella löysää, joten ei kohonnut kunnolla.

Pages