Tuulomantorttu on suomalaisten suosima iki-ihana ja makea mokkapalojen kaltainen herkku!

Tällä reseptillä saat kerralla pellillisen suklaa-kahvikuorrutteisia leivoksia.

Pohjataikinaan ei ole käytetty kaakaojauhetta, mutta mikäli haluat paloista vielä suklaisempia voit lisätä pohjataikinaan n. 1 rkl:n kaakaojauhetta.

Maidon voi korvata kookosmaidolla tai jollakin mehulla. Halutessaan kookoshiutaleiden tilalla/lisäksi voi käyttää pähkinä- tai mantelirouheita.

Ainekset uunipellillinen, n. 30 annosta

2
kananmunaa
2
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
dl
maitoa
dl
voi- tai margariinisulaa
Päälle, tummempi ja suklaisempi kuorrute:
½
dl
kuumaa vahvaa kahvia
½
dl
kuumaa voisulaa
4
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
TAI ilman kaakaota toteutettava kuorrute:
1
dl
kuumaa, vahvaa kahvia (tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä)
½
dl
kuumaa voisulaa
6-7
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
Pinnalle:
kookoshiutaleita tai mantelilastuja

Ohje

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan jäähtyneen rasvan kanssa taikinaan. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi.

  2. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. 

  3. Valitse täyte, kaakaolla saat tummemman ja suklaisemman. Sekoita täytteen aineet tasaiseksi pohjan paistuessa ja levitä se lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi, ripottele pinnalle heti kookoshiutaleita tai mantelilastuja.

  4. Leikkaa jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä.

VINKKI: Ota muotilla sydämiä tms. muotoja tai tee vinoneliöitä!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.