Anna palautetta

Tuulomantorttu

Tuulomantorttu

Tuulomantorttu on suomalaisten suosima iki-ihana ja makea mokkapalojen kaltainen herkku!

Tällä reseptillä saat kerralla pellillisen suklaa-kahvikuorrutteisia leivoksia.

Pohjataikinaan ei ole käytetty kaakaojauhetta, mutta mikäli haluat paloista
vielä suklaisempia voit lisätä pohjataikinaan n. 1 rkl:n kaakaojauhetta.

Maidon voi korvata kookosmaidolla tai jollakin mehulla.

Halutessaan kookoshiutaleiden tilalla/lisäksi voi käyttää pähkinä- tai
mantelirouheita.

uunipellillinen, n. 30 neliötä
2kananmunaa
2dlsokeria
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
dlmaitoa
dlvoi- tai margariinisulaa
Päälle:
½dlkuumaa vahvaa kahvia
½dlkuumaa voisulaa
4dltomusokeria
2rkltummaa kaakaojauhetta
Pinnalle:
kookoshiutaleita tai mantelilastuja

Valmistusohje

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe
ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan
jäähtyneen rasvan kanssa taikinaan. Kaada taikina reunalliselle uunipellille
voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin
keskitasolla n. 15 min. 

Sekoita täytteen aineet tasaiseksi ja levitä lämpimälle
torttupohjalle kuorrutteeksi, ripottele pinnalle heti kookoshiutaleita tai
mantelilastuja. 

Leikkaa jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä
veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa
vedessä.

VINKKI: Ota muotilla sydämiä tms. muotoja
tai tee vinoneliöitä!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (37)

paljonko on 1½ dl voi- tai margariinisulaa? (montako grammaa?) entä ½ dl voisulaa?
1½ dl voisulaa on n. 150 g voita ja vastaavasti ½ dl n. 50 g voita. Terveisin Myllyn Paras Kuluttajaneuvonta
Maukasta tuli ja sain hyvää palautetta muiltakin perheenjäseniltä :) Ripottelin päälle kookoshiutaleiden lisäksi hieman hasselpähkinärouhetta *nam*
ihan hyvä ohje
Hieman väriä pohjaan saa, kun lisää muutaman lusikallisen kaakaojauhetta.
hei hämmästyin suuresti kun kahlasin läpi reseptejänne ja löysin saman reseptin jota sukumme on käyttänyt jo monen polven ajan. toki olin ajatellut että resepti tunnetaan muuallakin päin suomea, kuin täällä satakunnassa. itseasiassa ainoa asia joka minua hämmästytti oli tämän tortun nimi; täällä päin tämä torttu on kulkenut nimellä mokkaruudut tai masaliisa, ja pinnalle on ripoteltu joko nomparelleja tai muita kakunkoristeita. ajattelin että teitä mahdollisesti kiinnostaa tietää saman tortun eri nimet. terveisin kotileipuri
erittäin helppo valmistaa, selkeä ohje kiireiselle kotiäidille. kiitos!
HYVÄ OHJE, SAATIIN JUURI PERHEEN KANSSA ´´HYVÄT MASALIISAT`` SUOSITTELEN .)
Tämä oli ihanaa vaihtelua niiden ikiaikaisten mokkapalojen tilalle. Maku oli erittäin hyvä.
Tämä ohje on liian hyvä:) Kokeilin yhdesti ohjetta ja en löytänyt sitä mistään muualta kuin täältä. Nyt menen taas leipomaan, koska tästä ihanempaa torttua en ole koskaan aiemmin syönyt.
Muuten kympin arvoinen,mutta täytettä olisi voinut olla vähän enemmän.
Olisiko hyvää ideaa korvata reseptin MAITO? Edes laktoosittomat vaihtoehdot kun ei käy... Maidoton/soijaton Keiju rasvaksi, mutta maito tuottaa ongelmia. Kiitos.
Maidon voi korvata kookosmaidolla tai jollakin mehulla. Terveisin, kuluttajaneuvonta.
Itselläni on kouluajoilta asti ollut toisenlainen ohje. Tällä teidän ohjeella tehtyäni huomasin tämän olevan 100 kertaa parempaa ja maukkaampaa. Jopa tyttäreni oli koulussa kertonut äidin mahtavasta piirakasta....lupauduin leipomaan vielä vanhempainyhdistyksen myyjäisiin....NJAM!
Tuulomantorttu on sitten niin hyvää! Meillä tuo tosin tehdään maitoallergian takia ihan veteen ja margariini on laktoositonta. Resepti on saanut myös meidän vierailta positiivista palautetta, ja itsekin valmistan näitä aina herkkunälkään.
Tämä on kyllä parasta torttua mitä tiiän, ja nopsa tehdä. Meillä käytetään nimeä Tuulemaantorttu :)
Muuten TODELLA hyvää (hyvä minä!), mutta kuorrutetta enemmän.
Hyvää on! Täytettä saa enemmän, kun tekee tupla satsin.
Olen tehnyt tätä reseptiä MONTA kertaa ja olen syönyt kaikki palat.
Kun ohjeessa on kaakaojauhetta, ei koskaan ole mainintaa tarkoitetaanko tummaa, vai sokeroitua kaakaojauhetta. Sais olla selvemmin.
Ohjeessa tarkoitetaan tummaa kaakaojauhetta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Ei mulla ainakaan onnistunu tämän ohjeen mukaan!
Tunnetaan täällä päin nimellä tuulemaantorttu :)
Teenpäs työkavereille tätä läksiäistortuksi, katsotaan miten maistuu!
Ohje on aivan liian pieni jos meinaa pellillisen saada ja vieläpä ohjeessa lukien 30 kpl. Itse sain tällä ohjeella 9kpl ohuita mokkapaloja, ja ei läheskään yhtä paksuja kuin kuvassa. Suosittelisin siis tekemään ohjeen kaksinkertaisena, muuten ohje oli hyvä ja helppo :)
Tämä on paras mokkapalaresepti! Ihanan meheviä ja suklaisia paloja. Toimii myös suklaisemmalla pohjalla - lisäsin 1,5 rkl kaakaojauhetta.
Kiitos reseptistä. Olin hukannut omani ja onneksi löytyi täältä. Saavat lapsenlapset suut makeiksi taas, kun tulevat mummolaan.
Olen tehnyt tätä torttua monta kertaa, mutta nyt kokeilin tätä reseptiä ensimmäistä kertaa... jotain siinä ei toiminut. Taikina oli todella löysää, joten ei kohonnut kunnolla.
Minulla tämä onnistuu aina, pellillinen tästä tulee ja hyvin kohoaa. Onkohan vahingossa jäänyt leivinjauhe tai kananmuna pois, jos ei ole saanut näitä kohoamaan? Ihana ohje :)
Hyvää! Jee.
Hyvä oli.
Sata kertaa parempia kuin mokkapalat, meillä on ollut tapana lisätä pohjaan vielä 0.5dl pikakahvijauhetta (siis suoraan purkista, ei liotettuna tms.) ja kuorrutteeseen ei tule kaakaojauhetta kahvin lisäksi. Kookoshiutaleita voisi kyllä kokeilla päälle :)
Ihana löytää kolmekymmentä vuotta käytössä ollut resepti täältä! Vinkkinä muille leipureille: pohja on todella hyvä omenapiirakan pohjaksi, raparperi ja kaikki marjat on kokeiltu myös. Ne vain painuvat tällä ohjeella pohjaan, mutta se ei ole meitä haitannut. Useimmat piirakkaa syöneet, eri versioilla, kysyvät lupaa ottaa toisenkin palan ; )
Hyvä resepti! Joku sanoi, ettei kohonnut tarpeeksi. Vinkiksi: munien pitää olla huoneenlämpöisiä. Kuorrutteeseen panin lisäksi puristettua sitruunanmehua vajaa puolikkaan sitruunan verran- tulee pikanttia piristettä makeuteen.
Pohjasta tuli omalla uuninpellillä tosi ohut, olisi kannattanut tehdä 1,5 - 2 x ohjeella.
Olen "muhkeamman" Tuulomantortun ystävä ja teen aina sen 2x ohjeella. On enemmän syötävää per pala :)
Sain ohjeen nimellä tulemantorttu aikoinaan ala-asteella ollessa. Meidän ohjeessamme täytteen kahvi on kylmää ja voita ei sulateta ja sillä tavoin täytteestä tulee täyteläisempää. Tällä ohjeella minusta täytteestä tulee liian mokkapalamainen. Ei sellainen paksu ja täyteläinen kuin meidän perheen mielestä tulemantortun täytteen tulee olla. Kannattaa kokeilla!