Red Velvet -mustikkaleivokset

Red Velvet -mustikkaleivokset

Red Velvet -kakusta on leivottu tällä kertaa leivoksia.

Tee taikina uunipellille kääretorttupohjan tapaan.

Mustikkatäyte sopii hyvin valkosuklaan kanssa.

Mustikoiden ohella tähän sopivat myös mansikat, vadelmat, herukat, puolukat tai karpalot.

noin 12 leivosta
Pohja:
2munaa
dlsokeria
dlMyllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
1tlvaniljasokeria
1rklkaakaojauhetta
punaista elintarvikeväriä
dlpiimää
1tlsoodaa
75gjuoksevaa margariinia tai voita
1tlvalkoviinietikkaa
Täyte:
4dlmustikoita survottuna
Valkosuklaa-tuorejuustoseos:
1dlkermaa
100gvalkosuklaata
400gvaniljatuorejuustoa
Kostutus:
dlvanilja- tai mantelimaitoa
Koristelu:
2dlmustikoita
sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja elintarvikeväri (jos elintarvikeväri on nestemäistä tai pastamuotoista, lisää se suoraan taikinaan) keskenään. Lisää seos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisää mukaan piimä, johon sooda on sekoitettu, nestemäinen rasva ja lopuksi etikka. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Kuumenna kerma kattilassa varovasti, ota pois liedeltä ja sulata suklaapalat siihen, anna jäähtyä kylmäksi. Vatkaa jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi, vatkaa siihen vaniljatuorejuusto.

Jaa torttulevy puoliksi, kostuta toinen levy vaniljamaidolla. Levitä tämän levyn päälle mustikkasurvos ja puolet suklaa-tuorejuustoseoksesta. Laita toinen levy päälle, kostuta ja levitä pintaan loppu suklaa-tuorejuustoseos. Koristele tuorein mustikoin ja sitruunamelissanlehdin.

VINKKI: Mustikoiden ohella tähän sopivat myös mansikat, vadelmat, herukat, puolukat tai karpalot.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)