Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe tummiin jauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen voisulan kanssa taikinaan.
Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.
Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi, katso että kuorrute on paksua, mutta juoksevaa. Levitä se lämpimälle torttupohjalle. Anna jäähtyä.
Leikkaa jäähtyneenä n. 7 x 7 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta veitsi välillä kuumassa vedessä. Leikkaa leivinpaperipalaan n. 3 cm kokoinen sydämen muotoinen reikä, sihtaa sen avulla leivoksille koristelu.
Ihana resepti! Ruisjauhot jotenkin korostavat kaakaon makua, ruutuihin tulee hyvä, vahva suklaanmaku. Ei ole liian makeaa, myös lapset pitivät. Meidän perheen mokkapalaresepti kohtasi voittajansa:-D
Taikinan maidon olen korvannut kahvilla tai appelsiinituoremehulla, maidottoman margariinin kera saa näin maidottoman vaihtoehdon. Päälle sopii hyvin myös mansikkakuorrutus, nesteenä kahvin sijaan mansikkamehua ja jättämällä kaakaon kuorrutteesta pois.
Nämä oli ihania! <3 Ja näistä tuli uusi lempireseptini, herkullisia mutta vähän terveellisempiä! Mutta en uskaltanut heti kokeilla täydellä määrällä ruisjauhoja vaan laitoin puolet vehnäjauhoja. Pohjasta tuli aivan ihanan pehmeä. Seuraavaksi kokeilen pelkillä ruisjauhoilla! Mitä ruskeaa sokeria olette käyttäneet? Itse käytin ruokosokeria.
En juo kahvia enkä pidä myöskään esimerkiksi kahvin makuisista suklaakonvehdeista, mutta mokkapalojen kuorrutuksessa kahvi ei mielestäni maistu kahvilta, vaan tuo vain muuten hyvän ja voimakkaan maun kuorrutukseen.