Suklaaruudut ystävälle ilman valkoisia jauhoja

Suklaaruudut ystävälle ilman valkoisia jauhoja

Iki-ihanat Suklaaruudut eli mokkapalat on leivottu tässä ilman valkoisia jauhoja. Pinnalle vielä suklaakuorrutus ja sen päälle tomusokerilla valkoiset sydänkuviot. Maidon voi korvata kookosmaidolla tai jollakin mehulla. 

Katso video ohjeen alta, miten Janne Kataja ja Arja Elina Laine tekevät näitä suklaaruutuja.

uunipellillinen, noin 24 neliötä
3kananmunaa
dltummaa sokeria
4dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
½dltummaa vahvaa kaakaojauhetta
2tlleivinjauhetta
2tlvaniljasokeria
dlmaitoa
dlvoisulaa
Päälle:
1dlkuumaa vahvaa kahvia
½dlkuumaa voisulaa
7-8dltomusokeria
3rkltummaa vahvaa kaakaojauhetta
Pinnalle:
tomusokerikuvioita

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe tummiin jauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen voisulan kanssa taikinaan. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.  Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi, katso että kuorrute on paksua, mutta juoksevaa. Levitä se lämpimälle torttupohjalle. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneenä n. 7 x 7 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta veitsi välillä kuumassa vedessä. Leikkaa leivinpaperipalaan n. 3 cm kokoinen sydämen muotoinen reikä, sihtaa sen avulla leivoksille koristelu.

VINKKI: Katso myös muut ystävänpäiväreseptimme: Ystävänpäiväkakku, Ystävänpäiväleivos, Helpot ystävänpäiväleivokset ja Ystävän pastasalaatti! Lisää reseptejä löydät Reseptihaulla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (8)

Ihana resepti! Ruisjauhot jotenkin korostavat kaakaon makua, ruutuihin tulee hyvä, vahva suklaanmaku. Ei ole liian makeaa, myös lapset pitivät. Meidän perheen mokkapalaresepti kohtasi voittajansa:-D
Taikinan maidon olen korvannut kahvilla tai appelsiinituoremehulla, maidottoman margariinin kera saa näin maidottoman vaihtoehdon. Päälle sopii hyvin myös mansikkakuorrutus, nesteenä kahvin sijaan mansikkamehua ja jättämällä kaakaon kuorrutteesta pois.
Nämä oli ihania! <3 Ja näistä tuli uusi lempireseptini, herkullisia mutta vähän terveellisempiä! Mutta en uskaltanut heti kokeilla täydellä määrällä ruisjauhoja vaan laitoin puolet vehnäjauhoja. Pohjasta tuli aivan ihanan pehmeä. Seuraavaksi kokeilen pelkillä ruisjauhoilla! Mitä ruskeaa sokeria olette käyttäneet? Itse käytin ruokosokeria.
Maidoton versio: maidon korvaan mantelijuomalla, voin korvaan öljyllä. Ja kahvin ystävä kun en ole, sen korvaan kaakaolla.
En juo kahvia enkä pidä myöskään esimerkiksi kahvin makuisista suklaakonvehdeista, mutta mokkapalojen kuorrutuksessa kahvi ei mielestäni maistu kahvilta, vaan tuo vain muuten hyvän ja voimakkaan maun kuorrutukseen.
Voiko maidon korvata piimällä tai muulla nesteellä?
Maidon voi korvata piimällä tai vaikka jollakin mehulla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Vaikuttaa hyvältä tuo ruisjauhojen käyttö. Moni vieraistani ei kuitenkaan pidä kahvin mausta, joten pitää etsiä jonkin muun kuorrutuksen ohje.