Tuorejuustopiirakka sesongin marjoilla

Tuorejuustopiirakka sesongin marjoilla

Pakasteena myytävä makea Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu pyöreän muotoinen taikina ja Ruis-Kaura Piirakkataikina on voilla täysjyväjauhoihin leivottu taikina. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta. Tässä ohjeessa pyöreää piirakkataikinaa on käytetty tuorejuustopiirakan pohjana. Koristele piirakka tuoreilla sesongin marjoilla vasta uunista ottamisen jälkeen, jotta marjojen raikkaus säilyy.

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Tuorejuustotäyte:
200gPhiladelphia-tuorejuustoa
1dlkevytkermavalmistetta (5-7%)
½dlsokeria
1muna
Päälle:
n.5dlsesongin marjoja: esim. vadelmia, pieniä mansikoita, mustikoita
mintunlehtiä

Valmistusohje

Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle. Sekoita tuorejuustotäytteen ainekset keskenään. Levitä seos piirakkapohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 25-30 minuuttia. Levitä tuoreet marjat kypsän tuorejuustopiirakan päälle. Koristele mintunlehdin. Syksymmällä voit käyttää herukoita, puolukoita ja karpaloita. Tällöin voit valuttaa päälle hieman kinuskikastiketta.

VINKKI: Saat piirakasta kevyemmän, kun käytät tuorejuuston tilalla rahkaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)