Tuorejuustopiirakka sesongin marjoilla

Tuorejuustopiirakka sesongin marjoilla
  • Pakasteena myytävä makea Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu pyöreän muotoinen taikina ja Ruis-Kaura Piirakkataikina on voilla täysjyväjauhoihin leivottu taikina.
  • Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse erikseen voidella. Piirakkaa on myös helppo leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta.
  • Tässä ohjeessa pyöreää piirakkataikinaa on käytetty tuorejuustopiirakan pohjana.
  • Koristele piirakka tuoreilla sesongin marjoilla vasta uunista ottamisen jälkeen, jotta marjojen raikkaus säilyy.
piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Tuorejuustotäyte:
200gPhiladelphia-tuorejuustoa
1dlkevytkermavalmistetta (5-7%)
½dlsokeria
1muna
Päälle:
n.5dlsesongin marjoja: esim. vadelmia, pieniä mansikoita, mustikoita
mintunlehtiä

Valmistusohje

Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle. Sekoita tuorejuustotäytteen ainekset keskenään. Levitä seos piirakkapohjan päälle.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 25-30 minuuttia.

Levitä tuoreet marjat kypsän tuorejuustopiirakan päälle. Koristele mintunlehdin. Syksymmällä voit käyttää herukoita, puolukoita ja karpaloita. Tällöin voit valuttaa päälle hieman kinuskikastiketta.

VINKKI: Saat piirakasta kevyemmän, kun käytät tuorejuuston tilalla rahkaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)