Trendikäs kasvispizza Neljän Viljan Ruokapiirakkataikinaan

Katso suosituin pizzareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia pizzoja.

Trendikäs kasvispizza 4-viljan ruokapiirakkataikinasta
40 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Ruokapiirakkataikinasta saat kätevästi pikapizzapohjan: sulata taikina ja kauli uunipellin kokoiseksi isoksi pyöreäksi pizzaksi. Laita päälle mieleiset pizzatäytteet.
  • Tämä pizza sopii vegaaniseen ruokavalioon, käytä täytteeseen esimerkiksi papuja tai Härkistä, myös Nyhtökaura sopii.
  • Nauti pizza sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa. Annoksesta tulee 1 iso perhepizza, joka riittää ruokailijoiden nälän mukaan 2-4:lle henkilölle.
1 iso pizza, halkaisija n. 30 cm (2-4:lle)
Pohja:
1pktMyllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikinaa (400 g)
1tlktomaattimurskaa (400-500 g)
1rklpizzamaustetta (tai kuivattua basilikaa ja oreganoa)
2-3valkosipulinkynttä hienonnettuna
1tlrouhittua mustapippuria
½-1tlsuolaa
Täyte:
1porkkana
100gfenkolia
100gparsakaalia (6 isohkoa nuppua)
100gruusukaaleja (n. 10 kpl)
70-100gkidneypapuja (1 dl), Härkistä tai Nyhtökauraa
1dltummia oliiveja (n. 50 g)
100gminitomaatteja
50gmietoja pepperoneja (säilyke)
Päälle:
100gkasvirasvajuustoa
pizzamaustetta (tai kuivattua basilikaa ja oreganoa)
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Sulata taikinalevy ja kauli se isommaksi pyöreäksi pizzapohjaksi leivinpaperin päällä niin, että pohja sopii isolle uunipellille.

Valuta tomaattimurskasta nestettä pois siivilässä n. 1 dl, ota talteen loppu ja mausta se hyvin. Levitä tomaattiseosta ohueksi kerrokseksi pohjataikinalle. Ota porkkanasta ja fenkolista perunakuorimaveitsellä ohuita pitkiä suikaleita tai lastuja, pilko parsakaalin kukinnot ja ruusukaalit puoliksi.

Levitä kaikki nämä täytteet pizzapohjalle. Levitä päälle papuja ja oliiveja väljästi. Mikäli oliiveissa on kiviä, poista ne. Puolita minitomaatit ja aseta ne ja pepperonit kauniisti täytteiden päälle. Raasta lopuksi juustoa pizzan päälle.

Paista 250-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min kauniin väriseksi. Nauti kuumana. Jokainen ruokailija voi halutessaan ripotella pizzan päälle pizzamaustetta ja rouhia mustapippuria myllystä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)