Tonnikalapasta on edullinen mutta herkullinen ruoka, joka valmistuu nopeasti ja vie nälän takuuvarmasti - siis varsinainen arjen pelastaja. Makua tonnikalapastaan saadaan tomaattipyreestä, tillistä ja sähäkästä sitruunapippurista. Kokeile - tämän helpommaksi ei maukkaan kotiruuan valmistaminen tule!

Ainekset 4-5:lle annosta

Lisäke:
Kastike:
2
prk
vaaleaa tonnikalaa (vedessä)
1
dl
sipulikuutioita (pieniä)
n.1
dl
(tai maun mukaan) tomaattipyrettä
2
rkl
punaviinietikkaa
n.6
dl
ruokakermaa
1
tl
suolaa
1-2
tl
kuivattua tilliä
½
tl
sitruunapippuria

Ohje

  1. Kuullota sipulikuutiot ruokaöljyssä pehmeiksi (älä ruskista). Lisää joukkoon tomaattipyre, punaviinietikka, ruokakerma ja tilli. Anna kiehua hiljalleen n. 10 min ja lisää joukkoon tonnikala.

  2. Anna kiehua muutama minuutti, mausta suolalla ja jätä hautumaan kannen alle n. 10 minuutiksi (ei kuumalle levylle). Tarjoile pakkauksen ohjeen mukaan kypsytetyn täysjyväpastan ja raikkaan vihersalaatin kera.

Resepti:
Makuhetki Jokisen keittiössä -ohjelman kuulija Susanna Saimovaara

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.