Tonnikalapasta

30 min, josta valmisteluaika 10 min
Tonnikalapasta on edullinen mutta herkullinen ruoka, joka valmistuu nopeasti ja vie nälän takuuvarmasti - siis varsinainen arjen pelastaja. Makua tonnikalapastaan saadaan tomaattipyreestä, tillistä ja sähäkästä sitruunapippurista. Kokeile - tämän helpommaksi ei maukkaan kotiruuan valmistaminen tule!
4-5:lle
Lisäke: | ||
Myllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia | ||
tai Keltainen Kukka Makaronia | ||
Kastike: | ||
2 | prk | vaaleaa tonnikalaa (vedessä) |
1 | dl | sipulikuutioita (pieniä) |
n.1 | dl | (tai maun mukaan) tomaattipyrettä |
2 | rkl | punaviinietikkaa |
n.6 | dl | ruokakermaa |
1 | tl | suolaa |
1-2 | tl | kuivattua tilliä |
½ | tl | sitruunapippuria |
Valmistusohje
-
Kuullota sipulikuutiot ruokaöljyssä pehmeiksi (älä ruskista). Lisää joukkoon tomaattipyre, punaviinietikka, ruokakerma ja tilli. Anna kiehua hiljalleen n. 10 min ja lisää joukkoon tonnikala.
-
Anna kiehua muutama minuutti, mausta suolalla ja jätä hautumaan kannen alle n. 10 minuutiksi (ei kuumalle levylle). Tarjoile pakkauksen ohjeen mukaan kypsytetyn täysjyväpastan ja raikkaan vihersalaatin kera.
Kommentoi reseptiä