Tiinan lauantaisaunan sienipiiras

Myllyn Paras
4-8 palaa
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
tai Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
n.2dlpakastettuja esikäsiteltyjä suppilovahveroita tai muita sieniä
1sipuli silputtuna
(1-2valkosipulinkynttä murskattuna)
ripaus suolaa
(1rklmakeaa chilikastiketta)
mustapippuria myllystä
100gpalvikinkkua suikaleina
2munaa
n.3dlruokakermaa tai 2 dl ruokakermaa + 1 dl maitoa
1-2dljuustoraastetta

Valmistusohje

Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuoan (halkaisija
26-29 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla ja nosta kylmään odottamaan
hetkeksi. Kuullota pannulla sipulit, lisää sienet ja palvikinkku ja paista
hetken aikaa. Mausta.

Vatkaa munat ja ruokakerma sekä mausteet hyvin sekaisin.
Levitä vähän jäähtynyt sieni-kinkkuseos piirakkapohjalle ja ripottele joukkoon
vähän juustoraastetta. Kaada päälle munamaito ja levitä pinnalle loput
juustoraasteesta.

Kypsennä 225-asteessa uunin toiseksi alimmalla tai
alimmalla tasolla 25-35 minuuttia vuoan koosta ja materiaalista riippuen. Tarjoa
lämpimänä salaatin kanssa.

Resepti:
Tiina Klementtilä/Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Erittäin hyvää,olen tehnyt jo kolme kertaa.Olen kutsunut ystäviämme kylään ja ovat kirjoittaneet reseptin itselleen,koska heillä ei ole konetta.