Terveyssämpylät

1 t 10 min, josta valmisteluaika 20 min
noin 30 kpl
7 | dl | (laktoositonta) piimää |
1 | pkt | hiivaa |
2 | rkl | siirappia |
2 | dl | Myllyn Paras Iso Kaurahiutaleita |
2 | dl | Myllyn Paras Ruisjauhoja |
½ | dl | auringonkukansiemeniä |
½ | dl | pellavansiemeniä |
2 | tl | mineraalisuolaa |
1 | l | Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja (600 g) |
½ | dl | rypsiöljyä |
Valmistusohje
- Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva ja lisää siirappi, hiutaleet, ruisjauhot ja siemenet. Anna seoksen olla n. 20 min lämpimässä paikassa, kunnes se alkaa kuplia.
- Lisää sen jälkeen suola, hiivaleipävehnäjauhot ja öljy. Alusta hyvin taikinaksi ja leivo heti sämpylöiksi.
- Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Paista 225-asteisessa uunissa 12-15 min.
Kommentoi reseptiä