Täytetyt ikkunalliset Joulupiparit

Täytetyt ikkunalliset Joulupiparit
noin 20 kpl
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
Väliin (puolet):
Punaiset täytepiparit:
100gkarpalo- tai puolukkahilloa
50gpunaista koristegeeliä (50 g tuubi)
Oranssit täytepiparit:
100gaprikoosi- tai tyrnihilloa
50gkeltaista tai vihreää koristegeeliä (50 g tuubi)
Koristeluun:
1-2dltomusokeria

Valmistusohje

Kauli sulanut taikina 2-3 mm:n vahvuisiksi levyiksi jauhotetulla pöydällä. Painele piparimuoteilla sydämen, tähden ja perinteisen muotoisia kuvioita taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle. Painele puoliin pipareista pienemmällä minipiparimuotilla ikkuna. Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa n. 5-7 min. Piparit palavat helposti. Ole tarkkana. Anna piparien jäähtyä. Ota ikkunalliset piparit erikseen ja sirottele siivilän avulla runsaasti tomusokeria ikkunallisten piparien päälle, niin että ne muuttuvat kauttaaltaan valkoisiksi. Levitä hieman ennen tarjoilua peruspiparien sisäpuolille hilloa ja sen pintaan keskelle samanväristä koristegeeliä. Jos täytät piparit aiemmin, ne pehmenevät. Mikäli pidät pipareista pehmeämpinä, laita hillo ajoissa. Asettele ikkunalliset piparit varovasti hillo-geelipäällysteisten piparien päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)