Täytekakku vaniljamoussella ja viikunahillolla

Täytekakku vaniljamoussella ja viikunahillolla
2 t 50 min, josta valmisteluaika 50 min

Someleipurimme Anetten kaunis täytekakku saa makunsa vaniljamoussesta ja viikunahillosta. Kaunottaren yksinkertainen resepti ja näyttävä kukkakoristelu takaavat, että tämän herkkupalan leivonnassa onnistuvat myös kotikeittiön kiireisimmät jauhopeukalot.

Kakkupohjat:
8kananmunaa
4dlsokeria
5dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlperunajauhoja
4tlleivinjauhetta
4tlinkivääriä
Vuoan voiteluun:
voita
Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
Kakkupohjien kostutukseen:
maitoa
Vaniljatäyte:
200gvaniljarahkaa
250gmascarponejuustoa
1vaniljatanko
½dlkermaa
½dlhienoa sokeria
Viikunatäyte:
450gviikunahilloa
Kuorrute:
200gvoita
6 ½dltomusokeria
4rklsitruunamehua
valkoista elintarvikeväriä oman maun mukaan
Koristeluun:
viikunoita
kauden kukkia (ei syötäviä)
Kukkien suojaamiseen ja asettamiseen:
foliota
varrastikkuja

Valmistusohje

Kakkupohjat:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

  2. Sekoita pohjien kuivat aineet keskenään.

  3. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi erillisessä kulhossa.

  4. Sekoita kuivat aineet muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen.

  5. Voitele ja jauhota kaksi ø 16–18 cm vuokaa.

  6. Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja paista pohjia uunissa noin 45–50 minuuttia.

  7. Anna pohjien jäähtyä.

 

Vaniljatäyte:

  1. Valmista vaniljatäyte kakkupohjien jäähtyessä.

  2. Halkaise vaniljatanko ja irrota siemenet veitsellä.

  3. Lisää kattilaan vaniljatangon puolikkaat, siemenet, sokeri ja kerma. Anna kiehua, kunnes sokeri sulaa.

  4. Jatka hauduttamista miedolla lämmöllä muutama minuutti.

  5. Siivilöi seos ja anna jäähtyä hetki.

  6. Pehmitä mascarponejuusto ja lisää vanilja-kermaseos samalla sekoittaen.

  7. Lisää viimeisenä vaniljarahka ja sekoita tasaiseksi.

 

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa jäähtyneiden kakkupohjien yläosat tasaiseksi ja halkaise pohjat kahteen osaan.

  2. Kostuta ja täytä kerrokset levittämällä kakkupohjalle viikunahilloa ja vaniljatäytettä.

  3. Kostuta myös päällimmäinen kakkukerros mutta älä täytä sen päälipuolta.

  4. Laita kakku jääkaappiin kuorrutteen valmistuksen ajaksi.

 

Kuorrute:

  1. Pehmennä voi ja lisää joukkoon tomusokeri.

  2. Lisää sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi sekä kuohkeaksi.

  3. Lisää valkoista elintarvikeväriä, kunnes saat kauniin sävyn.

 

Kakun koristelu:

  1. Ota kakku jääkaapista ja levitä kuorrutetta tasaisesti kakun ympärille palettiveitsellä.

  2. Tasoita kuorrute pitkän veitsen tai taikinalastan avulla.

  3. Leikkaa kukkavarresta suurin osa pois ja vuoraa kukan alaosa foliolla.

  4. Työnnä varrastikku kukkavarren jäljellä olevaan osaan ja asettele kukka kakun päälle.

  5. Toista vaiheet 3. ja 4. kakkusi jokaiselle kukalle.

  6. Viimeistele kakun koristelu halkaistuilla viikunoilla.

  7. Säilytä valmis kakku jääkaapissa.

 

Katso kaikki Someleipureiden reseptit: #someleipurit2020

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2020 Anette Simoska

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)