Tattarisämpylät

Myllyn Paras
noin 10 - 15 kpl
4dltattaripuuroa (= 400 g)*
dlvettä
25ghiivaa
1tlsuolaa
1rklsiirappia
50gvoita tai margariinia
4-5dlMyllyn Paras Tattarijauhoja TAI
1dlMyllyn Paras Tattarijauhoja JA
4dlvaaleaa gluteenitonta jauhoa

Valmistusohje

* Valmista tattaripuuro pakkauksen ohjeen mukaan Myllyn Paras Tattarihiutaleesta.

Liuota hiiva haaleaan vesipuuroseokseen (esim. kattilan pohjalle jääneen puuron päälle vesi ja hiiva). Lisää suola, siirappi, sulatettu voi tai margariini ja jauhot. Enemmän tattarin makuisia sämpylöitä saat käyttämällä pelkästään tattarijauhoja. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kohota lämpimässä paikassa vajaa puoli tuntia. Nostele taikinasta lusikalla isohkoja nokareita pellille (12 kpl). Kohota sämpylöitä noin puoli tuntia, ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hei! Tein tän ohjeen muunneltuna. Siirapin jätin pois ja tilalla latoin kaksi kookasta porkkanaa raastettuna, tulipa hyviä. Suosittelen♡♡