Tässä helppo hävikkiruoka, johon käytetään sitä ruokaa mitä edellisiltä päiviltä on jäänyt.

Esimerkiksi viikonlopulta jäänyttä pastaa ja lihaa /kanaa /kalaa voi käyttää hyvin maanantairuokaan.

Tee uusi ruoka wokkipannussa tai kasarissa käyttämällä mieleisiä mausteita ja varsinkin sipulia sekä valkosipulia, jos olet niiden ystävä.

Erilaisin juustoin saat ruokaan uuden maun, voit käyttää jääkaapista mahdollisesti löytyviä tuore-, sulate- tai sinihomejuustojämiä.

Ainekset 4-6:lle annosta

n.500
g
fileesuikaleita (liha, kana, kala) tai kypsää lihaa, esim. grillauksesta jäljelle jäänyttä lihaa
1-2
sipulia kuutioina
n.4
valkosipulinkynttä hienonnettuna
200
g
maissia ja/tai herneitä tmv.
1
valitsemaasi lihaan sopiva liemikuutio
1
tl
currytahnaa tai currya
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
rouhittua mustapippuria
dl
ruokakermaa tai juuston makuista ruokakermaa
100
g
sulatejuustoa tai juustoraastetta
(100
g
fetakuutioita)

Ohje

  1. Ruokaan sopii hyvin tähteeksi jäänyt spagetti. Voit myös keittää spagetin tätä ruokaa varten erikseen, keitä tällöin spagetit pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Paista isolla wokkipannulla tai kasarissa nopeasti fileesuikaleet, sipulit, maissit ja herneet. Mausta, lisää spagetti ja kermaa sekä juustoja. Voit halutessasi saksia pitkää spagettia pätkiksi. Anna kuumentua, tarkista maku.

VINKKI: Voit käyttää ruokaan myös sieniä. Voit laittaa ne paistumaan jo yhdessä fileesuikaleiden kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.