Suppilovahverohyrrät

Myllyn Paras
noin 20 kpl
dlmaitoa tai vettä
½pkt(25 g) hiivaa
½tlsuolaa
1porkkana raasteena (100 g)
1dlpullomargariinia tai pullo Oivariinia
5½-6dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
Täyte:
dlpakastettuja esikäsiteltyjä suppilovahveroita
1sipuli
1rklöljyä tai pullomargariinia
ripaus suolaa
mustapippuria
½dlpersilja- tai ruohosipulisilppua
1rs(200 g) tuorejuustoa tai vastaavaa (yrteillä, valkosipulilla tms. maustettua)
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Valmista ensin täyte. Kuullota silputtu sipuli rasvassa
pehmeäksi. Lisää loppuvaiheessa hienoksi hakatut suppilovahverot. Mausta
kevyesti suolalla, pippurilla ja persiljasilpulla. Anna jäähtyä. Lisää sen
jälkeen joukkoon lusikalla pehmennetty tuorejuusto. Voit nostaa täytteen vaikka
hetkeksi jääkaappiin odottamaan.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja
pari desiä jauhoja voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon hieno porkkanaraaste
ja alusta taikina käsin tai koneella. Lisää rasva loppuvaiheessa. Peitä kulho
liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle, vaivaa
ilmakuplat pois ja jaa taikina kahteen osaan.

Kauli ne kahdeksi 20-25 cm x 35-40 cm: n tai yhdeksi 30 x
55 cm:n kokoiseksi levyksi.

Levitä täyte tasaisesti levyille ja kääri tiukalle rullalle
pituussuunnassa kuten korvapuustit (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla).
Leikkaa paloiksi ja nosta leivinpaperin päälle. Peitä muovilla ja anna kohota n.
20 minuuttia.

Voitele reunat munalla ja paista 200-asteessa uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla 10-12 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)