Suppilovahvero-muffinit

Suppilovahvero-muffinit

Herkullisia muffineita saat syksyn viimeisistä suppilovahveroista, n. 1 litrasta sieniä tulee 150 - 200 g ryöpättyjä sieniä. Myös kuivatut sienirouheet sopivat tähän. Lisäämällä tummia jauhoja taikinaan saat myös mukavasti kuitua leivonnaisiin.

10-20 kpl koon mukaan
2dlMyllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
2dlMyllyn paras Hiivaleipävehnäjauhoja
2tlleivinjauhetta
1tlrosepippuria
1tlyrttisuolaa
2tlrakuunaa
200gryöpättyjä/valutettuja suppilovahveroita (tai 20 g/1 dl kuivattua sienirouhetta)
100gaurinkokuivattuja tomaatteja pieninä kuutioina
100gkanttarellituorejuustoa
1dlkevyt ranskankermaa
1dlmaitoa, kasvis- tai sienilientä tai tuoremehua
2munaa
1dlöljyä/aurinkokuivattujen tomaattien säilöntälientä

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muut aineet joukkoon. Mikäli käytät taikinaan kuivattua sienirouhetta, lisää taikinaan yksi ylimääräinen desilitra kasvislientä, maitoa tai omenatuoremehua. Lusikoi taikina muffinivuokiin tai pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15 - 20 min muffinien koon mukaan.

VINKKI: Saat maidottomia muffineja, kun käytät ohjeeseen tuorejuuston ja kerman sijaan yhteensä 3 dl kookosmaitoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Vieraat tykkäs, minä myös! Sopii pikkusuolaisena teen/kahvin kera, illanistujaisiin etc. Monikäyttöinen, herkullinen ja helppotekoinen resepti aloittelijallekin!
Myllyn reseptit ovat ihania! Tuotevalikoima myös on mahtava! Hyvää jatkoa koko yritykselle! tv. Merja Rahm Säkylästä