Herkullisia muffineita saat syksyn viimeisistä suppilovahveroista, n. 1 litrasta sieniä tulee 150 - 200 g ryöpättyjä sieniä.

Myös kuivatut sienirouheet sopivat tähän.

Lisäämällä tummia jauhoja taikinaan saat myös mukavasti kuitua leivonnaisiin.

Ainekset 10-20 kpl koon mukaan annosta

2
tl
leivinjauhetta
1
tl
rosepippuria
1
tl
yrttisuolaa
2
tl
rakuunaa
200
g
ryöpättyjä/valutettuja suppilovahveroita (tai 20 g/1 dl kuivattua sienirouhetta)
100
g
aurinkokuivattuja tomaatteja pieninä kuutioina
100
g
kanttarellituorejuustoa
1
dl
kevyt ranskankermaa
1
dl
maitoa, kasvis- tai sienilientä tai tuoremehua
2
munaa
1
dl
öljyä/aurinkokuivattujen tomaattien säilöntälientä

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muut aineet joukkoon. Mikäli käytät taikinaan kuivattua sienirouhetta, lisää taikinaan yksi ylimääräinen desilitra kasvislientä, maitoa tai omenatuoremehua.
  2. Lusikoi taikina muffinivuokiin tai pellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15 - 20 min muffinien koon mukaan.

VINKKI: Saat maidottomia muffineja, kun käytät ohjeeseen tuorejuuston ja kerman sijaan yhteensä 3 dl kookosmaitoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.