Tee itse juuri sellaisia myslipatukoita kuin haluat super raaka-aineilla.

Käytä patukoihin kotimaisia kuitupitoisia, lisäaineettomia hiutaleita, esim. Pikakaura+kuitu hiutaleita, joissa on runsaasti liukoista kuitua, beetaglukaania.

Myslipatukoihin sopivat mainiosti myös Tattarihiutaleet, Neljän Viljan Hiutaleet tai Ruishiutaleet. Siemenet, pähkinät sekä kuivatut hedelmät ja marjat tuovat täyteläisyyttä patukoihin: kokeile esimerkiksi kuivattua mustikkaa, puolukkaa, karpaloa, goji-marjaa tai saksanpähkinää.

Ota myslipatukka mukaan evääksi tai syö välipalana. 

Katso video ohjeen alta, kuinka superpatukoita. valmistettiin Oivallusten keittiössä Terveys-messuilla vuonna 2010.

Ainekset 12 patukkaa annosta

½
dl
rypsi- tai avokadoöljyä
½
dl
appelsiinituoremehua
1
dl
hunajaa
1
dl
kuivattuja mustikoita, puolukoita tai karpaloita
1
dl
gojimarjoja
1
dl
taatelirouhetta (raasta taatelipaketista karkealla raastimella)
1
dl
saksanpähkinärouhetta
1
dl
GoGreen seesaminsiemeniä

Ohje

  1. Kuumenna isohkossa kattilassa öljy, mehu ja hunaja kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi. Aseta leivinpaperi uunipellille. Voitele öljyllä.
  2. Painele taikina leivinpaperin päälle tiiviisti matalaksi 30 x 10 cm pitkäksi ja noin 2 cm paksuksi levyksi. Kypsennä 150-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä pitkiksi energiapatukoiksi.

VINKKI: Patukoihin sopivat mainiosti myös tattari-, ruis- ja neljän viljan hiutaleet.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.