Superpatukat

45 min, josta valmisteluaika 15 min
- Tee itse juuri sellaisia myslipatukoita kuin haluat super raaka-aineilla.
- Käytä patukoihin kotimaisia kuitupitoisia, lisäaineettomia hiutaleita, esim. Pikakaura+kuitu hiutaleita, joissa on runsaasti beetaglukaania.
- Myslipatukoihin sopivat mainiosti myös Tattarihiutaleet, Neljän Viljan Hiutaleet tai Ruishiutaleet. Siemenet, pähkinät sekä kuivatut hedelmät ja marjat tuovat täyteläisyyttä patukoihin: kokeile esimerkiksi kuivattua mustikkaa, puolukkaa, karpaloa, goji-marjaa tai saksanpähkinää.
- Ota myslipatukka mukaan evääksi tai syö välipalana.
- Katso video ohjeen alta, kuinka superpatukoita. valmistettiin Oivallusten keittiössä Terveys-messuilla
12 patukkaa
½ | dl | rypsi- tai avokadoöljyä |
½ | dl | appelsiinituoremehua |
1 | dl | hunajaa |
1 | dl | kuivattuja mustikoita, puolukoita tai karpaloita |
1 | dl | gojimarjoja |
1 | dl | taatelirouhetta (raasta karkea raaste taatelipaketista) |
1 | dl | saksanpähkinärouhetta |
1 | dl | seesaminsiemeniä |
4 | dl | Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita |
Valmistusohje
-
Kuumenna isohkossa kattilassa öljy, mehu ja hunaja kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet joukkoon sekoittaen paksuksi tahnaksi. Aseta leivinpaperi uunipellille. Voitele öljyllä.
-
Painele taikina leivinpaperin päälle tiiviisti matalaksi 30 x 10 cm pitkäksi ja noin 2 cm paksuksi levyksi. Kypsennä 150-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä pitkiksi energiapatukoiksi.
VINKKI: Patukoihin sopivat mainiosti myös tattari-, ruis- ja neljän viljan hiutaleet.
Kommentoi reseptiä