Salaattiin tulevat Keltainen Kukka Makaronit keitetään tässä reseptissä appelsiinimehu-vesiseoksessa, joka voimistaa pastan keltaista väriä ja antaa kivan maun makaronikukille.

Makaronit keitetään salaattiin aina "al dente", pari minuuttia vähemmän kuin muuten.

Mikäli mansikoita on saatavilla, niitä voi käyttää viinirypäleiden tilalla.

Ainekset noin 8:lle lisäkkeeksi, 4:lle pääruoaksi annosta

3
dl
vettä
3
dl
appelsiinituoremehua
1
tl
suolaa
n.100
g
kermajuustokuutioita
1
päärynä
100
g
varsiselleriä
n.100
g
suolapähkinöitä
200
g
viinirypäleitä, vihreitä tai tummia
Kastike:
1
dl
kermaviiliä
1-2
rkl
sitruuna- tai appelsiinimehua
1
rkl
sokeria
100
g
sinihomejuustoa
1
tl
hienonnettua viherpippuria

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja appelsiinimehu, mausta suolalla. Lisää makaronit ja keitä salaattiin "al dente" pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo nopeasti kylmällä vedellä lävikössä, jotta makaronit jäähtyvät.

  2. Kuutioi juusto, päärynä ja varsiselleri pieniksi palasiksi. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään. 

  3. Valmista kastike sekoittamalla sinihomejuustomuruset kermaviiliin ja maustamalla kastike sopivaksi. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoile alkupalaksi tai pääruoan lisäkesalaatiksi.

VINKKI: Mikäli pidät homejuustosta, voit lisätä sitä myös salaattiin! Mikäli et pidä, sen voi jättää pois myös kastikkeesta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.