Suolapähkinä-juusto pastasalaatti

Suolapähkinä-juusto pastasalaatti

Salaattiin tulevat Keltainen Kukka Makaronit keitetään tässä reseptissä appelsiinimehu-vesiseoksessa, joka voimistaa pastan keltaista väriä ja antaa kivan maun makaronikukille. Makaronit keitetään salaattiin aina "al dente", pari minuuttia vähemmän kuin muuten. Mikäli mansikoita on saatavilla, niitä voi käyttää viinirypäleiden tilalla.

noin 8:lle lisäkkeeksi, 4:lle pääruoaksi
4dlMyllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia
3dlvettä
3dlappelsiinituoremehua
1tlsuolaa
n.100gkermajuustokuutioita
1päärynä
100gvarsiselleriä
n.100gsuolapähkinöitä
200gviinirypäleitä, vihreitä tai tummia
Kastike:
1dlkermaviiliä
1-2rklsitruuna- tai appelsiinimehua
1rklsokeria
100gsinihomejuustoa
1tlhienonnettua viherpippuria

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja appelsiinimehu, mausta suolalla. Lisää makaronit ja keitä salaattiin "al dente" pakkauksen ohjeen mukaan. Appelsiinimehu-vesiseos voimistaa keltaista väriä ja antaa kivan maun makaronikukille. Huuhdo nopeasti kylmällä vedellä lävikössä, jotta makaronit jäähtyvät. Kuutioi juusto, päärynä ja varsiselleri pieniksi palasiksi. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään.  Valmista kastike sekoittamalla sinihomejuustomuruset kermaviiliin ja maustamalla kastike sopivaksi. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.  Tarjoile alkupalaksi tai pääruoan lisäkesalaatiksi.

VINKKI: Mikäli pidät homejuustosta, voit lisätä sitä myös salaattiin! Mikäli et pidä, sen voi jättää pois myös kastikkeesta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)