Suklaiset Tattarikeksit

Suklaiset Tattarikeksit

Sulattamalla suklaata keksitaikinaan, saat keksien rakenteeseen cookiesmaisuutta. Voit vielä lisätä vahvaa kaakaojauhetta makua korostamaan. Suklaiset Tattarikeksit on leivottu tattarilla eikä kananmunia ole käytetty. Pirkko Arstila, Christina Aaltio ja Arja Savela valmistivat Suklaisia Tattarikeksejä Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012.

noin 50 pientä (n. 5 cm halkaisija) tai 25 keskikokoista (n. 8 cm halkaisija)
80gsulatettua voita tai margariinia
80gtummaa suklaata
dltummaa sokeria
4dlMyllyn Paras Tattarihiutaleita
½dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
1rkltummaa kaakaojauhetta
1tlsoodaa
1dlkermaa

Valmistusohje

Sulata rasva kattilassa ja anna suklaan sulaa kuumaan rasvaan. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää seos lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä (1 teelusikka) tai keskikokoisia (1 jälkiruokalusikka) nokareita uunipellille, jätä väliä toisiinsa. Painele nokareet matalammiksi. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 5-8 min. Varo polttamasta suklaakeksejä; keksien kypsyyden arviointi on hieman haasteellisempaa, koska keksit ovat jo valmiiksi tummia.

VINKKI: Voit tehdä keksejä myös muilla hiutaleilla, esim. Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu-tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tässä tulee vähän makeaa viikonlopuksi! Hyvää kevättä, vaikka taitaa tulla vielä lunta "tupaan"! Kaikkea hyvää! Sirpa K