Sulattamalla suklaata keksitaikinaan, saat keksien rakenteeseen cookiesmaisuutta. Voit vielä lisätä vahvaa kaakaojauhetta makua korostamaan.

Suklaiset Tattarikeksit on leivottu tattarilla eikä kananmunia ole käytetty.

Pirkko Arstila, Christina Aaltio ja Arja Savela valmistivat Suklaisia Tattarikeksejä Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012.

Ainekset noin 50 pientä annosta

80
g
sulatettua voita tai margariinia
80
g
tummaa suklaata
dl
tummaa sokeria
1
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
soodaa
1
dl
kermaa

Ohje

  1. Sulata rasva kattilassa ja anna suklaan sulaa kuumaan rasvaan. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää seos lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä (1 teelusikka) tai keskikokoisia (1 jälkiruokalusikka) nokareita uunipellille, jätä väliä toisiinsa. Painele nokareet matalammiksi.
  2. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 5-8 min. Varo polttamasta suklaakeksejä; keksien kypsyyden arviointi on hieman haasteellisempaa, koska keksit ovat jo valmiiksi tummia.

VINKKI: Voit tehdä keksejä myös muilla hiutaleilla, esim. Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu-tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.