Suklaiset Tattarikeksit

20 min, josta valmisteluaika 15 min
- Sulattamalla suklaata keksitaikinaan, saat keksien rakenteeseen cookiesmaisuutta. Voit vielä lisätä vahvaa kaakaojauhetta makua korostamaan.
- Suklaiset Tattarikeksit on leivottu tattarilla eikä kananmunia ole käytetty.
- Pirkko Arstila, Christina Aaltio ja Arja Savela valmistivat Suklaisia Tattarikeksejä Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012.
noin 50 pientä (n. 5 cm halkaisija) tai 25 keskikokoista (n. 8 cm halkaisija)
80 | g | sulatettua voita tai margariinia |
80 | g | tummaa suklaata |
1½ | dl | tummaa sokeria |
4 | dl | Myllyn Paras Tattarihiutaleita |
½ | dl | Myllyn Paras Tattarijauhoja |
1 | rkl | tummaa kaakaojauhetta |
1 | tl | soodaa |
1 | dl | kermaa |
Valmistusohje
Sulata rasva kattilassa ja anna suklaan sulaa kuumaan rasvaan. Ota kattila pois liedeltä ja lisää muut aineet ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää seos lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä (1 teelusikka) tai keskikokoisia (1 jälkiruokalusikka) nokareita uunipellille, jätä väliä toisiinsa. Painele nokareet matalammiksi.
Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 5-8 min. Varo polttamasta suklaakeksejä; keksien kypsyyden arviointi on hieman haasteellisempaa, koska keksit ovat jo valmiiksi tummia.
VINKKI: Voit tehdä keksejä myös muilla hiutaleilla, esim. Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu-tai KARU Pikakaura-Ruishiutaleilla.
Kommentoi reseptiä