Suklaiset piparipretzelit

Suklaiset piparipretzelit

Tässä on pikkujouluihin, uudenvuodenjuhliin tai moniin muihin talvi-iltoihin kiva pikku herkku. Piparipretzelit on uusi idea tehdä näyttäviä pieniä suolaisia suklaaherkkuja piparista. Ihan kiireessä näitä ei kannata tehdä; vaikka aineita on vähän, niin askarreltavaa on jonkin verran. Vuorisuolahiput suklaan päällä kruunaavat herkun. Lapsille ja suolaa vältteleville voit käyttää toki nonparelleja.

30 kpl
1pktMyllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
tai Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
2dlpretzeleitä (esim. Taffel Pretzels)
n.250gtummaa suklaata
Pinnalle:
vuorisuolarakeita tai monivärisiä nonparelleja

Valmistusohje

Levitä taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön n. 45 min ajaksi. Murskaa pretzelit perunasurvimella tai kaulimella painellen hienoksi muruksi. Sekoita muruseos huoneenlämpöiseen piparitaikinaan käsin painellen. Pyörittele taikinasta ohuita n. 20 cm nauhoja ja käännä nauhat pretzelin muotoon. Asettele ne väljästi leivinpaperille uunipellille.  Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min. Anna jäähtyä. Paloittele suklaa posliini- tai lasikulhoon ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Dippaa jäähtyneet ja kiinteytyneet piparipretzelit suklaaseen ja kääntele niitä varovasti, kunnes ne peittyvät joka puolelta suklaalla. Nosta pretzelit pihtien tai haarukan avulla yksi kerrallaan jähmettymään ritilän päälle, jonka alla on voipaperi. Koristele heti suolarakeilla tai nonparelleilla.

VINKKI: Voit käyttää pretzelien tilalla murskattuja suolapähkinöitä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)