Suklaatorttu tattarijauhoista mikrossa

Myllyn Paras
15:lle
Pohja:
½dlvahvaa kahvia
½dlmaitoa
½dlsokeria
½dlkaakaojauhetta
75gvoita tai margariinia
¾dlsokeria
1muna
dlMyllyn Paras Tattarijauhoja
½tlleivinjauhetta
1tlvanilijasokeria
Kuorrutus:
1rklvoita tai margariinia
2dltomusokeria
2rklkaakaojauhetta
1rklvahvaa kahvia
Koristeeksi pintaan:
Myllyn Paras Tattarijauhoja

Valmistusohje

Sekoita kaakaojauhe sokeriin ja sekoita siihen maito ja
kahvi. Kuumenna seos mikroaaltouunissa ja jäähdytä se. Vatkaa pehmeä rasva ja
sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja
vaniljasokeri jauhoihin ja lisää sihdaten vaahtoon. Sekoita taikinaan lopuksi jäähtynyt kaakaokahvi. Levitä taikina voideltuun ja tattarihiutaleilla
leivitettyyn piirakkavuokaan. Paista torttua mikroaaltouunissa täysteholla (800
W) n. 6 min, jos uuni kypsentää epätasaisesti kääntele torttua uunissa muutaman
kerran paiston aikana.

Sekoita kuorrutteen aineet ja levitä se lämpimän, kypsän
tortun päälle. Ripottele pintaan tattarihiutaleita. Anna kuorrutteen kovettua
ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Ihana torttu! Kelpasi kaikille vieraille, eivätkä huomanneet syövänsä "gluteenitonta". Hyvää myös ilman kuorrutusta. Me söimme toisella kertaa kermavaahdon kera, kun tomusokeri oli loppu.
Hei! Kiitos kovasti näistä tattariohjeista. En vielä ole kokeillut tätä. Hannele Hemmi Lohjalta.
Miten onnistuisi ilman kananmunaa ja voisiko sen munan jollakin korvata?
Kokeilepa kananmunan korvaamista esim. banaanilla, omenalla tai hedelmäsoseella. Pitäisi onnistua! Terv. Kuluttajaneuvonta
Mukavaa kun mikrouunin ahkeralle käyttäjällekin on reseptejä. (Tosinaan kun tekee mieli makeaa eikä riitä tarmoa monimutkaisten leipomusten väsäämiseen.)