Ainekset 15 annosta

Pohja:
½
dl
vahvaa kahvia
½
dl
maitoa
½
dl
sokeria
½
dl
kaakaojauhetta
75
g
voita tai margariinia
¾
dl
sokeria
1
muna
½
tl
leivinjauhetta
1
tl
vanilijasokeria
Kuorrutus:
1
rkl
voita tai margariinia
2
dl
tomusokeria
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
vahvaa kahvia
Koristeeksi pintaan:

Ohje

  1. Sekoita kaakaojauhe ½ dl sokeria ja sekoita siihen maito ja kahvi. Kuumenna seos mikroaaltouunissa ja jäähdytä se.

  2. Vatkaa pehmeä rasva ja ¾ dl sokeria vaahdoksi, lisää muna vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää sihdaten vaahtoon. Sekoita taikinaan lopuksi jäähtynyt kaakaokahvi.

  3. Levitä taikina voideltuun ja tattarihiutaleilla leivitettyyn piirakkavuokaan. Paista torttua mikroaaltouunissa täysteholla (800 W) n. 6 min, jos uuni kypsentää epätasaisesti kääntele torttua uunissa muutaman kerran paiston aikana.

  4. Sekoita kuorrutteen aineet ja levitä se lämpimän, kypsän tortun päälle. Ripottele pintaan tattarihiutaleita. Anna kuorrutteen kovettua ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.