Suklaamoussetaskut

Suklaamoussetaskut
10 kpl
1pktMyllyn Paras Voitaikinaa (500 g)
Väliin:
2dlkuohukermaa
170gtummaa suklaata
1tlmanteliesanssia tai vaniljasokeria
200gpuolukka- tai kirsikkahilloa
puolukoita tai kirsikoita
Koristeeksi:
kaakaotomusokeria
sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

Valmista ensiksi voitaikinataskut: Kauli jokainen Voitaikinalevy puolet ohuemmaksi, ja leikkaa ne kahtia. Näin saat 10 kpl noin 10 x 15 cm:n kokoisia taikinalevyjä. Pistele syntyneet taikinalevyt haarukalla tiheästi ja paina kevyesti taikinalevyn keskelle taitosviiva leipäveitsen tylsällä reunalla. Taita taikinalevy kaksinkerroin niin, että taitosviiva jää taskun sisäpuolelle. Paista taskuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 min. Raota taskuja auki varovasti heti kuumina. Anna jäähtyä 10–15 min ennen täyttämistä.

Valmista suklaamoussetäyte: kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat
kermaan ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut, mausta halutessasi. Laita seos jääkaappiin tai kylmään. Vatkaa hyvin jäähtynyt seos kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella, älä vatkaa kuitenkaan liikaa.

Levitä pohjille hilloa, päälle moussea ja marjoja reilusti. Taita kansi päälle ja sihtaa taskujen pintaan tomusokeria, jossa on kaakaojauhetta joukossa. Koristele vielä sitruunamelissanlehdin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)