Suklaakakku pihlajanmarjahillolla

Suklaakakku pihlajanmarjahillolla

Suklainen pihlajanmarjakakku on oiva päätöskakku satokauden loppuun.  Mikäli pihlajanmarjoja ei enää löydy, sopivat satokauden itse säilötyt marjat, esim. puolukat tai karpalot hyvin tähän reseptiin.  ET-lehden päätoimittaja Riitta Korhonen, ruokatoimittaja Christina Aaltio ja Arja Elina Laine leipoivat tämän suklaatäytekakun I love me -messuilla lokakuussa 2013, katso video alta.

n. 10:lle
Pohja:
100gvoita
1dlsokeria
3munankeltuaista
100gtaloussuklaata (sulatettuna)
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
3munanvalkuaista
Kostutus:
1dlkahvia
Täyte:
2-3dlpihlajanmarjahilloa
Kuorrute:
1dlkuohukermaa
200gtaloussuklaata
Pihlajanmarjahillo:
1lpihlajanmarjoja
2dlvettä
3omenaa
10dlhillosokeria
2tlkardemummaa
2kanelitankoa

Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vaahdon joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Lisää vaahdon joukkoon myös sulatettu suklaa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Vaahdota valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi ja lisää ne taikinan joukkoon varovasti sekoittaen.  Voitele ja korppujauhota irtopohjainen tai tavallinen kakkuvuoka, kaada taikina siihen. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35–40 min.  Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Halkaise kakku kahteen osaan, kostuta kahvilla ja täytä välit pihlajanmarjahillolla. Päällystä kakku päältä ja reunoilta hillolla tasaiseksi ja laita kakku kylmään.  Valmista kuorrutus kiehauttamalla kerma kattilassa, ota pois levytä ja lisää suklaa paloina joukkoon sulamaan sekoitellen. Anna jäähtyä hieman ja kaada kuorrutus sen jälkeen ritilällä olevan kakun päälle.  Säilytä suklaatäytekakku kylmässä ja nosta noin puoli tuntia ennen tarjoilua pois kylmästä.  Pihlajanmarjahillo: Puhdista marjat ja lohko omenat. Keitä niitä vedessä kattilassa n. 20 min. Soseuta marja-omenaseos sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja mausteet ja keitä n. 10 min. Kaada hillo kuumana hyvin pestyihin purkkeihin.

VINKKI: Pihlajanmarjahillon tilalle sopii aprikoosi- tai puolukkahillo.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)