Suklainen pihlajanmarjakakku on oiva päätöskakku satokauden loppuun. 

Eri pihlajissa marjan makeus vaihtelee, testaa eri puiden marjoja mikäli haluat enemmän makeutta kuin kirpeyttä. Osassa pihlajia marjan maku muistuttaa enemmän karpalon makua kuin toisissa. Varmista myös että et kerää marjoja liian lähellä tietä kasvavista puista.

Mikäli pihlajanmarjoja ei enää löydy, sopivat satokauden itse säilötyt marjat, esim. puolukat tai karpalot hyvin tähän reseptiin.

Onko kiire saada suklainen herkku tarjolle? Jos aikaa on vähän, mutta suklaahammasta kolottaa tai vieraat ovat jo matkalla, kannattaa kokeilla nopeasti valmistuvaa, maukasta mutakakkua tai klassista suklaakakkua

Reseptin alla on video, jossa ET-lehden päätoimittaja Riitta Korhonen, ruokatoimittaja Christina Aaltio ja Arja Elina Laine leipoivat tämän suklaatäytekakun I love me -messuilla lokakuussa 2013. 

Ainekset n. 10:lle annosta

Pohja:
100
g
voita
1
dl
sokeria
3
munankeltuaista
100
g
taloussuklaata (sulatettuna)
1
tl
leivinjauhetta
3
munanvalkuaista
Kostutus:
1
dl
kahvia
Täyte:
2-3
dl
pihlajanmarjahilloa
Kuorrute:
1
dl
kuohukermaa
200
g
taloussuklaata
Pihlajanmarjahillo:
1
l
pihlajanmarjoja
2
dl
vettä
3
omenaa
10
dl
hillosokeria
2
tl
kardemummaa
2
kanelitankoa

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vaahdon joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Lisää vaahdon joukkoon myös sulatettu suklaa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Vaahdota valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi ja lisää ne taikinan joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen tai tavallinen kakkuvuoka, kaada taikina siihen.
  2. Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35–40 min.  Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Halkaise kakku kahteen osaan, kostuta kahvilla ja täytä välit pihlajanmarjahillolla. Päällystä kakku päältä ja reunoilta hillolla tasaiseksi ja laita kakku kylmään. 
  3. Valmista kuorrutus kiehauttamalla kerma kattilassa, ota pois levyltä ja lisää suklaa sekoitellen paloina joukkoon sulamaan. Anna jäähtyä hieman ja kaada kuorrutus sen jälkeen ritilällä olevan kakun päälle.  Säilytä suklaatäytekakku kylmässä ja nosta noin puoli tuntia ennen tarjoilua pois kylmästä. 
  4. Pihlajanmarjahillo: Puhdista marjat ja lohko omenat. Keitä niitä vedessä kattilassa n. 20 min. Soseuta marja-omenaseos sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri ja mausteet ja keitä n. 10 min. Kaada hillo kuumana hyvin pestyihin purkkeihin.

VINKKI: Pihlajanmarjahillon tilalle sopii aprikoosi- tai puolukkahillo.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.