Suklaakakku Isälle

Suklaakakku Isälle
noin 8:lle
Pohja:
3munaa (riko lasiin)
sokeria (vastaava määrä lasista kuin kananmunia)
Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja (vastaava määrä lasista kuin kananmunia)
1tlleivinjauhetta
5rklkaakaojauhetta
Leivitykseen:
voita tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kostutus:
½dlmaitoa
1rklkonjakkia
1tlvanijasokeria
Täyte ja päällinen:
2dlkermaa
1tlvaniljasokeria
100gtummaa suklaata

Valmistusohje

POHJA:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, kääntele jauhot joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, neliönmalliseen uunivuokaan ja paista 225-asteessa n.35-45 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.

Kumoa kakku lautaselle hieman jäähtyneenä ja leikkaa pohja puoliksi. Mikäli et omista neliönmallista kakkuvuokaa, kaada taikina esim. lasagnevuokaan, joka on vuorattu voidellulla leivinpaperilla. Tai tee taikinasta kääretorttulevy uunipellille ja leikkaa jäähtyneenä siitä neliöitä kakkupohjia varten.

KOSTUTUS:

½ dl maitoa + 1 rkl konjakkia +1 tl vaniljasokeria (kostuta sekä pohja, että kansi)

TÄYTE JA PÄÄLLINEN:

Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Levitä vaahtoa pohjalevylle, nosta kansilevy päälle ja peitä koko kakku vaahtoon.

Laita suklaa pakastepussiin ja sulata muutama sekunti kerrallaan mikrossa, jotta se sulaa tahnaksi. Koristele sillä kakku esim. isä -tekstillä tai muuten isän mieleiseksi.

VINKKI: Tähän kakkuun sopii hyvin laittaa kermavaahdon lisäksi täytteeseen hedelmäpaloja, esim. banaaniviipaleita, ananasmurskaa, säilyke mango- tai persikkakuutioita ja/tai halutessa lisäksi ohut kerros hilloa tai suklaalevitettä. Levitä nämä ensin väliin ja sitten vasta kermavaahto.

Resepti:
Susanna Penttonen. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Kiva.
Teen tätä just ja näyttää herkulliselta. Isä on mökillä, mutta ootetaan kun se palaa ja saa yllätyksen! Eero 11-v.
AIVAN MAHTAVA, ISÄ ILAHTUI PALJON. T: RONJA 9V.
Nam! Ihan vesi nousee kielelle!
oli todella hyvää