Suklaa Cookies-vadelmatorttu

Suklaa Cookies-vadelmatorttu

Herkullinen vaihtoehto tavalliselle vadelmatortulle on tehdä piirakan pohja suklaisesta taikinasta. Saat kätevästi suklaisen taikinapohjan sekoittamalla valmiiseen Myllyn Paras Pyöreään Kauramurotaikinaan tai Murotaikinaan kaakaojauhetta. Vadelmat ja suklaan maku sopivat hyvin yhteen!

4:lle
Suklaapohja:
1pktMyllyn Paras Murotaikinaa (400 g)
tai Pyöreä Kauramurotaikinaa (380 g)
2-3tlkaakaojauhetta
Kypsälle torttupohjalle:
1tlkmaitorahkaa
2-3rklsokeria
2tlvaniljasokeria
1tlkVanilla Fraichea tai vaniljatuorejuustoa
300gkotimaisia pakastevadelmia tai -mansikoita, paloiteltuja tuoreita- tai säilykehedelmiä

Valmistusohje

Sulata murotaikinaa hieman levyt irralleen otettuina paketista. Sekoita taikinan joukkoon kaakaojauhe. Painele taikinaa sormin piirakkavuoan pohjalle (halkaisija 25-28 cm). Jos käytät metallivuokaa, painele taikina leivinpaperille. Kypsennä torttupohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 10 (metallivuoka) (keraaminen vuoka) minuuttia. Varo paistamasta liian pitkään ettei pohja kuivu. Jäähdytä pohja. Valmista täyte. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri rahkan joukkoon. Vatkaa sekaan Vanilla Fraiche tai vaniljatuorejuusto. Kostuta torttupohja. Levitä päälle vähän hilloa ja sen päälle rahkaseos. Lisää pinnalle kohmeiset marjat tai hedelmäpalat. Samalla idealla voit valmistaa taikinasta 16 pikkuleivosta foliovuokiin. Ne kypsyvät lyhyemmässä ajassa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Ihanan raikas ja suklainen!