Spagettia parsanuppujen ja mascarponejuuston kera

Myllyn Paras
15 min, josta valmisteluaika 15 min
4:lle
400gMyllyn Paras Spagettia
300gvihreää parsaa
1pieni sipuli
4kirsikkatomaattia
300gmascarponejuustoa
50ggorgonzolajuustoa
suolaa
2rkloliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Kuori parsat tarvittaessa ja poista kova kanta. Keitä pastat suolalla maustetussa vedessä 5-8 minuuttia, eli kunnes ne ovat vielä vähän kovia," al dente". Jos parsat joutuvat odottamaan jäähdytä ne kylmässä vedessä, jotta väri säilyy ja parsat pysyvät napakoina. 

  2. Laita spagettivesi kiehumaan ja valmista sillä välin kastike. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä sipuli ja parsat, jotka on keitetty "al dente". Lisää paloitellut tomaatit sekä mascarpone ja gorgonzola.

  3. Keitä kastiketta sen verran että juusto sulaa. Kaada sekaan keitetty pasta ja hieman pastan keitinvettä. Koristele parsannupuilla ja halutessasi kurkkuyrtin kukilla.

Resepti:
Resepti kirjasta Marja Lindfors, Alla´italiana Ruokia Italiasta, kustantaja Otava

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (7)

Resepti on tosi maukas, lisäsin vielä ruskistettuja pekoninpaloja. Siinä rasvassa voi jauhelihankin sitten ruskistaa. Hauduttelin pari tuntia ja on HYVÄÄ. Voin suositella koko perheen ruuaksi.
Etsin tässä hyvää spagetti kastiketta ja laitoin tän kokeiluun tällaisenaan. Haudutin tuota 30 min, kun muksut olivat niin nälkäisiä etteivät pysyneet nahoissaan, mutta jo sillä haudutuksella tuli todella hyvää! Muuten sitten seurasin ohjetta tarkalleen ja esimerkiksi selleri uutena tuttavuutena oli kyllä iloinen tuttavuus. Varsinkin tässä. Todella iloinen yllätys oli myös porkkanat, jotka jäivät aika isoiksi siipaleiksi :) Mut... todella hyvä resepti tällaisenaan ja ei voi kuin suositella kaikille. Muksuillakin meni meinaan aikuisen annokset vaikka vanhempi on +3v ja nuorempi 2v ;)
Maailman paras pastakastike! Vuosia ollut suosikki. Älkää ikinä poistako spagettipussin kyljestä, on silloin aina saatavilla! :)
Tästä reseptistä olen pitänyt jo vuosia. Yleensä jätämme muskotin pois. Tämä on erittäin ihanaa spagettikastiketta, kannattaa kokeilla! Ihanaa suussa sulavaa herkkua!
Tästä reseptistä olen pitänyt jo vuosia. Vain muskotti on jäänyt pois, valkosipulia enemmän. Kiitos!
loistava, hieman omaan makuun sopivaksi tarvitsi muutella, mutta namnam kuitenkin
upeeta ja helppoa. jätin sellerit ja muskottipähkinät pois kun tuli hyvän ruoan himo yllättäen eikä ko. tarvikkeita yleensä löydy taviskeittiöstä... hyvää!