Parsa-rapukastiketta Jasmiiniriisin kera

Parsa-rapukastiketta Jasmiiniriisin kera

Katkarapukastikkeeseen sopii keväällä uusi parsa, laita se kypsymään kastikkeeseen jo heti alussa. Katkaravut tulee laittaa kastikkeeseen aivan lopussa, jotta ne eivät sitkisty. Omenan tilalla tai lisäksi voit kokeilla kastikkeeseen nippua retiisejä.

noin 6:lle
4-5dlMyllyn Paras Jasmiini Riisiä
Kastike:
2rklöljyä
1kevätsipulinippu
4dlvettä
1rklkanafondia
1tlviherpippuria
2rklhunajaa
(1tlsuolaa, jos fondissa ei suolaa)
1iso omena pieninä kuutioina
300gvihreää parsaa
400gkatkarapuja (mieluiten isoja)
1-2rklsuurustejauhoa

Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan ja keitä Jasmiini Riisi samaan aikaan, kun valmistat kastikkeen. Kuullota kastiketta varten sipulisuikaleet öljyssä pannulla tai kasarissa. Lisää vesi ja mausteet ja anna kiehahtaa. Suikaloi sillä aikaa omena ja lisää ne kastikkeeseen kuorittujen ja paloiteltujen parsan versojen kanssa. Anna kypsyä viitisen minuuttia, kunne parsa on ”al dente”. Saosta kastike ja lisää katkaravut. Anna kiehua noin minuutti. Tarkista maun voimakkuus mieleiseksi.  Tarjoa keitetyn Myllyn Paras Jasmiini Riisin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)