Sitruunainen Rahkapiirakka

Sitruunainen Rahkapiirakka

Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu, pyöreän muotoinen laktoositon taikina. Taikina on helppo painella pyöreään vuokaan, eikä vuokaa tarvitse erikseen voidella. Piirakkapohjaa on helppo myös leikata ja se irtoaa hyvin vuoasta. Sopii erilaisten makeiden piirakoiden leivontaan. Suolaisten piirakoiden leivontaan löytyy vastaava tuote punaisella pakkauksella.

Katso video ohjeen alta, kuinka Taavi Salmivaara ja Arja Savela valmistivat tämän piirakan.

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-28 cm
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Kypsälle pohjalle:
1dlvaniljamaitoa (maitoa + vaniljasokeria)
2-3dllemon curdia
1greippi, pomelo tai 2 appelsiinia lohkoina
Täytevaahto:
2kananmunan valkuaista
½dltomusokeria
2tlksitruunarahkaa (400 g)
Koristeeksi:
½dlpääsiäisrakeita
sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä kauniin kullan keltaiseksi, noin 10-15 min. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Valmista täytevaahto. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunarahka varovasti nostellen joukkoon. Kostuta torttupohja vaniljaisella maidolla hyvin. Levitä päälle sitruunatahna, hedelmälohkot ja täytevaahto. Koristele pääsiäisrakein ja sitruunamelissanlehdin.

Vinkki: Voit tehdä Sitruunaisen Rahkapiirakan myös muulloin kuin pääsiäisen aikaan, koristele silloin muilla nonparelleilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)