Sitruuna-lakukakku italialaisella marengilla

Sitruuna-lakukakku italialaisella marengilla
2 t , josta valmisteluaika 1 t
8-10 annosta
150gvoita
150gsokeria
150gkananmunaa (3)
150gMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1rkllakritsijauhetta
1tlleivinjauhetta
½sitruunan raastettu kuori ja -mehu
Pinnalle:
1dlvadelmahilloa
½dlvettä
¼dlsitruunasta puristettua mehua
Marenki:
dlsokeria
1dlvettä
2pienen kananmunan valkuaista
Koristeluun:
1rstuoreita vadelmia tai suomalaisia pakastevadelmia (120 g)

Valmistusohje

Voitele ja leivitä noin 1,5 l:n pitkänomainen tai pyöreä tasapohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 170 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot, lakritsijauhe sekä leivinjauhe ja lisää seos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Pyöräytä sitruunan kuoriraaste ja -mehu viimeisenä lastalla sekoittaen taikinaan. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta. Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa cocktailtikulla kakun keskeltä. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku tarjoiluvadille.

Sekoita vadelmahillo, vesi ja sitruunamehu. Laita siivilä kulhon päälle, kaada seos siivilään ja pyöritä vispilällä tai kauhalla kunnes vain siemenet ovat jäljellä siivilässä. Pistele kakku haarukalla valuta vadelma-sitruunakastike kakun päälle. Jäähdytä.

Sekoita sokeri ja vesi kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna keitoksen poreilla miedolla lämmöllä  5–7 minuuttia. Laita valkuaiset puhtaaseen kulhoon, vatkaa vaahdoksi, lisää kuuma sokeriliemi joukkoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes marenki on huoneenlämpöistä kiiltävää ja kauniisti levittyvää. Peitä kakun pinta marengilla ja ruskista kaasupolttimella. Koristele vadelmilla.

Tarjoa kahvikakkuna tai jälkiruokana esim. pehmeän vaniljajäätelön kera.

VINKKI! Marenki ja marjat sopivat ihanasti yhteen - kannattaa kokeilla myös esimerkiksi klassista Britakakkua!

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Kaasupolttimella, onko vaihtoehtoa?
Marengin voi ruskistaa myös kuuman grillivastuksen alla muutaman sekunnin ajan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta